21 Απρ 2017
0 σχόλια

"Ανάσανε" το Πάσχα η Νέα Φιγαλεία - Πολλά όμως τα προβλήματα στην περιοχή

"Ανάσανε" το Πάσχα η Νέα Φιγαλεία
Ακούστε τι ανέφερε στο ΙΟΝΙΟΝ FΜ ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ΦΙΓΑΛΕΙΑ NEWS Θάνος Χουλιάρας


Σημαντική αύξηση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στην περιοχή της Νέας Φιγαλείας κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ΦΙΓΑΛΕΙΑ NEWS Θάνος Χουλιάρας, ανέφερε στο IONION FM, ότι η άφιξη των επισκεπτών αύξησε τα έσοδα στα τοπικά καταστήματα, ωστόσο υπολογίζεται μειωμένος ο αριθμός τους, σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη του Επικούρειου Απόλλωνα, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός στο δρόμο που οδηγεί στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,

αλλά ούτε και δίκτυο ύδρευσης, με τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας να μεταφέρει νερό στον αρχαιολογικό χώρο με βυτίο. Προανήγγειλε και ρεπορτάζ που αφορά στην λειτουργία των νέων εκδοτηρίων εισιτηρίων, τα οποία παραμένουν κλειστά.

«Πρόκειται για τη νέα είσοδο του Επικούρειου Απόλλωνα και την ανέγερση των νέων εκδοτηρίων, ένα μεγάλο υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο για άγνωστους λόγους παραμένει κλειστό, παρότι έχει κατασκευαστεί πολύ καιρό.

Στείλαμε έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, ζητώντας εξηγήσεις και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Χουλιάρας.

Αναφέρθηκε και στην δημοπράτηση 4 έργων που σχετίζονται με τους οδικούς άξονες της περιοχής που θα συνδέσουν τη Νέα Φιγαλεία με Νέδα και Ανδρίτσαινα – Αλιφείρα,

τονίζοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες. Τέλος έθιξε και το θέμα του Καλλικρατικού σχήματος του δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, τονίζοντας ότι η συνένωση ήταν αποτυχημένη και παραμένει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία ορεινού δήμου από την συνένωση Ανδρίτσαινας – Φιγαλείας – Αλιφείρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top