4/17/2017
0 σχόλια

Αγωγές και κατασχέσεις κατά οφειλετών στα μέτρα που ενεργοποιεί η ΔΕΗ

4/17/2017 02:36:00 μ.μ.
ΔΕΗ Αγωγές και κατασχέσεις κατά οφειλετών
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τη ΔΕΗ, που έχει αναλάβει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Οι οφειλές των πελατών της είναι τεράστια με αποτέλεσμα και η ίδια να παλεύει για τη βιωσιμότητα της καθώς το πρόβλημα ρευστότητας εντείνεται καθιστώντας την ευάλωτη ακόμα και για το χειρότερο, μία στάση πληρωμών.

Το γεγονός ωθεί τη διοίκηση να συμπεριλάβει πλέον στους σχεδιασμούς της τις νομικές ενέργειες κατά οφειλετών που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι ενέργειες αυτές θα αφορούν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ και θα ξεκινήσουν πιλοτικά από το νομό Αττικής.

 Για το ζήτημα αυτό μάλιστα αναμένεται να προωθηθούν συνεργασίες με δικηγορικά γραφεία, τα οποία θα αναλάβουν όλες τις «prelegal και legal ενέργειες», όπως αναφέρει η επιχείρηση στην ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2016 .

Παράλληλα θα τρέξουν πανελλαδικά «στοχευμένες νομικές ενέργειες για οφειλέτες με μεγάλες και μακρόχρονες οφειλές», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακόμα ούτε το ποσό ούτε η χρονική διάρκεια της οφειλής.

Επιπλέον η ΔΕΗ ενεργοποιεί υπηρεσία τηλεφωνικής ειδοποίησης σε οφειλέτες των οποίων ένας τουλάχιστον λογαριασμός έχει καταστεί ληξιπρόθεσμος.

Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και στην περίπτωση που ένας λογαριασμός μείνει απλήρωτος ο καταναλωτής θα δέχεται άμεσα την πίεση της επιχείρησής μέσω τηλεφωνημάτων προκειμένου να τον εξοφλήσει, με προειδοποιήσεις για διακοπή της ρευματοδότησης και παράλληλα ενημέρωση των διακανονισμών που μπορεί να κάνει.

Του Στέλιου Μορφίδη
Διάβασε περισσότερα στο: newmoney.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top