4 Απρ 2017
0 σχόλια

Υποθηκοφυλακείο Πύργου: Άρση του αδιεξόδου είκοσι δυο μήνες μετά!

Υποθηκοφυλακείο Πύργου: Άρση του αδιεξόδου
Από την Μ. Δευτέρα ανοιχτό στους πολίτες

Δηλώσεις  Δ. Δημητρουλόπουλου – Αθανασίας Μπράμου


    Με βολές κατά  «παραγόντων και φορέων» αλλά και του ίδιου του κράτους, για τη στάση που τήρησαν ως σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα επί είκοσι δύο μήνες να μην λειτουργεί στην πόλη του Πύργου το Υποθηκοφυλακείο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, σε σημερινές του δηλώσεις,

ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δ. Δημητρουλόπουλος, χαιρέτησε την «μοναδική θετική χειροπιαστή εξέλιξη» που σημειώθηκε όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα, ήτοι,  την ανάληψη  καθηκόντων υποθηκοφύλακα από την κα Αθανασία Μπράμου!

Ο κ. Δημητρουλόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ανέφερε, ότι χρειάστηκε πολύ κόπος και πολλές προσπάθειες για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας χαιρετίζει με ικανοποίηση, ενώ  ταυτόχρονα  ευχαρίστησε θερμά την κα Αθανασία Μράμου-Δημητρακοπούλου  που αποδέχθηκε την απόφαση της Ολομέλειας  του Πρωτοδικείου Ηλείας   με την οποία της ανέθεσε  τα καθήκοντα  του Υποθηκοφύλακα Πύργου.

Χιλιάδες οι  υποθέσεις που εκκρεμούν

« Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή μας προς την κα Μπράμου η οποία  ασμένως δέχθηκε αυτή τη θέση,  παρότι γνωρίζει τον φόρτο των υποχρεώσεων και τη βαρύτητα των καθηκόντων που την αναμένουν», είπε ο κ. Δημητρουλόπουλος και συνέχισε :

« Ειδικά μέσα σε ένα  ασφυκτικό πλαίσιο, καθώς  εκατοντάδες,  αν όχι χιλιάδες υποθέσεις, (συναλλαγές , προβλήματα πολιτών που συνδέονται άμεσα με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Υποθηκοφυλακείο)  ένας τεράστιος όγκος δουλειάς αναμένουν την κα Μπράμου.  

Είναι σημαντικός, είναι  βαρύς  αυτός ο όγκος της δουλειάς, αλλά δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει!

Η εμπειρία και γνώσεις που έχει σχετικά με το αντικείμενο , μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι το Υποθηκοφυλακείο Πύργου σύντομα   θα προσφέρει όλες  τις υπηρεσίες  που πρόσφερε και πριν την παύση της λειτουργίας του»

Καρπός αγώνων οι θετικές εξελίξεις

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι τα πράγματα δεν έφτασαν απλά και αβίαστα ως την σημερινή θετική εξέλιξη, συνέχισε ο κ. Δημητρουλόπουλος.

Απαιτήθηκαν πολλές προσπάθειες και κόπος από τους εμπλεκόμενους φορείς, μέχρι να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι υπήρξαν  φορείς και παράγοντες, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων  και των υποχρεώσεων τους  απέναντι στην κοινωνία του Πύργου και δεν βοήθησαν στην κατεύθυνση της άρσης του αδιεξόδου.

Και  η πολιτεία δεν επέδειξε από την αρχή  εκείνη ην ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα που χρειαζόταν ώστε να λάβει τις διαστάσεις που έλαβε αυτή η υπόθεση.

Δεν θεωρούμε ότι το πρόβλημα με το Υποθηκοφυλακείο Πύργου ήταν τόσο μείζονος   βαρύτητας σε σχέση με άλλα που έχει να αντιμετωπίσει το κράτος … Υπήρξε  έλλειψη αποτελεσματικότητας και βούλησης μέχρι ενός ορισμένου σημείου…»

Από Μ. Δευτέρα ανοιχτό στο κοινό

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου –Ολυμπίας, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος προκειμένου να μετατραπεί το Υποθηκοφυλακείο Πύργου σε έμμισθο ( απαιτείται γνωμοδότηση του ΣΤΕ περί της συνταγματικότητας ή μη που είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί) ,

Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, θα προχωρήσουν γρήγορα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθιστούν υλοποιήσιμη μια τέτοια οριστική επίλυση του θέματος , το πώς θα στελεχωθεί κλπ.

Μέχρι τότε όμως το Υποθηκοφυλακείο του Πύργου θα λειτουργεί κανονικά- διαβεβαίωσε ο κ. Δημητρουλόπουλος- αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα επειδή η επόμενη εβδομάδα είναι η Μεγάλη εβδομάδα, ο ίδιος ( όπως και η κ. Μπράμου στη συνέχεια) απεύθυναν έκκληση στους πολίτες, αν οι υποθέσεις τους δεν  αφορούν προθεσμίες και άρα δεν κινδυνεύουν με παραγραφή, να μην σπεύσουν όλοι να τις διευθετήσουν.

« Θα υπάρξει όλος ο χρόνος να διευθετηθούν  με άνεση και ασφάλεια και μετά το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά, υποσχόμενος κάθε βοήθεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους συναδέλφους του, στην αναπληρώτρια υποθηκοφύλακα Πύργου.

Αθ. Μπράμου: Αναλαμβάνω τον… σταυρό

Η  κα Μράμου στις δηλώσεις της  εμφανίστηκε απολύτως συνειδητοποιημένη για τον …σταυρό που καλείται να σηκώσει μαζί με το προσωπικό του Υποθηκοφυλακείου Πύργου, γνωρίζοντας ότι επί 22 μήνες τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μια πράξη, ούτε ένα συμβόλαιο δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει συνηθίσει να εγκαταλείπει στα δύσκολα, ότι την πονούσε αφάνταστα το γεγονός ότι επί τόσο μακρύ χρονικό διάστημα  το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολόγιο δεν λειτουργούσαν,  «με πλήγωνε μια  τέτοια υπηρεσία να είναι ανενεργή»,  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, οι δικηγόροι  και οι συμβολαιογράφοι, να μην προχωρά καμιά πράξη… «Καμιά νέα συνάδελφος δεν αναλάμβανε αυτή την ευθύνη, είπε.

Εγώ με σαράντα χρόνια υπηρεσία και έχοντας αναπληρώσει στις άδειές τους, όλους σχεδόν τους προηγούμενους υποθηκοφύλακες, θεώρησα χρέος μου απέναντι στην κοινωνία μας να αναλάβω τα καθήκοντα αυτά.».

Αναφέρθηκε στην συνέχεια στη πρακτική  δουλειά που απαιτείται ( από τα νέα μισθωτήρια  για το κτήριο που στεγάζεται του υποθηκοφυλακείο Πύργου, ως τις επανασυνδέσεις των γραμμών του ΟΤΕ, την αλλαγή ΑΦΜ κλπ), στο υψηλό κόστος λειτουργείας του,

μάλιστα είπε ότι το μόνο που προσδοκά είναι να βγαίνουν τα έσοδα για την πληρωμή του προσωπικού και κατέληξε με την έκκληση να δείξει και ο κόσμος κατανόηση με την επανέναρξη της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου και υπομονή, να μην σπεύσουν όλοι μαζί από τις πρώτες ημέρες, για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί…..

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top