7 Απρ 2017
0 σχόλια

Τσακαλώτος: Υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό

Τσακαλώτος: Υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον λαό
Menelaos Myrillas/ SOOC
Για συμφωνία σε όλους τους βασικούς πυλώνες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος

 μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν πράγματα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό.  

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσακαλώτος, «υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιούν και πράγματα που μας ικανοποιούν».

Πρόσθεσε δε ότι είναι στη φύση κάθε συμφωνίας να έχει και συμβιβασμούς, «να έχει και πράγματα που θα μας στεναχωρήσουν, όχι τόσο τη διαπραγματευτική ομάδα, όσο τον ελληνικό λαό».  

Αναφερόμενος στο τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, και θα ισχύσουν έτσι κι αλλιώς, ενώ για τα θετικά μέτρα διευκρίνισε πως θα νομοθετηθούν επίσης τώρα και θα ισχύσουν αν και εφόσον η ελληνική οικονομία είναι εντός στόχων.  

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το 2019 τα θετικά μέτρα θα είναι κυρίως από τη μεριά των δαπανών και το 2020 θα είναι πιο πολύ από τη μεριά των φόρων με αλλαγές τόσο στον ΕΦΝΙΑ όσο και στον φόρο εισοδήματος.  

Επίσης, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση μετά το 2018.  

Αναφερόμενος στα εργασιακά,ο κ.Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ομαδικές απολύσεις και «λοκ άουτ» ενώ επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις του 2018.  

Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top