4/07/2017
0 σχόλια

Ηλεία: 'Γιορτή' φιλοξενίας από Έλληνες σε Γερμανούς στην ορεινή Λυνίσταινα

4/07/2017 09:00:00 μ.μ.
Λυνίσταινα: 'Γιορτή' φιλοξενίας από Έλληνες σε Γερμανούς
Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ομορφιές της Επαρχίας Ολυμπίας είχαν Έλληνες και Γερμανοί μαθητές το περασμένο Σάββατο 1η Απριλίου 2017.


Πρόκειται για μαθητές του Γυμνάσιου Σλίμαν, του Δήμου Φίρτ της Νυρεμβέργης και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Ξυλοκάστρου του Νομού Κορινθίας, σχολεία τα οποία έχουν αδελφοποιηθεί.

Έτσι οργανώθηκε επίσκεψη των Γερμανών μαθητών στην Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές.

Μέσα σε αυτές ήταν και η περιοχή της Ανδρίτσαινας και της Λυνίσταινας.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια από τις πιο ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας, αυτή της Ανδρίτσαινας και να θαυμάσουν το ιστορικό αρχείο αλλά και δεκάδες βιβλία από κάθε αιώνα και εποχή.

Έπειτα επισκέφθηκαν το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, όπου και ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για την ιστορική αξία του μνημείου σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Αρχαία Ελλάδα.

Τέλος, κατευθύνθηκαν στην υπέροχη και ορεινή Λυνίσταινα όπου και τους περίμενε ένας υπέροχος μπουφές κατασκευασμένος με ντόπια αγνά υλικά, προιόντα της περιοχής καθώς και φρέσκο κρασί.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης είχαν από κοινού ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας & Πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Λυνιστιάνων κος. Κωνσταντίνος Σμυρνής καθώς και η Κηδεμόνας μαθητή του σχολείου του Ξυλοκάστρου και σπουδαία ιατρός στο επάγγελμα κα.Χριστίνα Παπαλάμπρου.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η συνεργασία των μαθητών στο να γνωρίσουν από κοινού ομορφιές της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Επαρχίας Ολυμπίας.Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top