26 Απρ 2017
0 σχόλια

Οι Ιάπωνες προβάλλουν τις «ρίζες του κόσμου»-Στην Ολυμπία και το Μουσείο Κοτσανά για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ

Οι Ιάπωνες Στην Ολυμπία και το Μουσείο Κοτσανά για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ
Ντοκυμαντέρ με εικοσιπέντε επεισόδια,

καθένα από τα οποία θα γυριστεί σε συγκεκριμένη χώρα και θα παρουσιάσει τις παγκόσμιες πρωτιές, ετοιμάζουν Ιάπωνες κινηματογραφιστές.

Και αποτελεί τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη αναγνώριση το γεγονός ότι το πρώτο επεισόδιο, όπως ήταν αναμενόμενο, γυρίστηκε στην Ελλάδα και πρωτεύοντα ρόλο είχε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, στο οποίο ο πρωταγωνιστής, ο διάσημος Ιάπωνας ηθοποιός YoshloKojima, ανακαλύπτει τις ρίζες της σύγχρονης τεχνολογίας αντιπαραβάλλοντάς τες με τις σημερινές εφευρέσεις.

Η ομάδα του Ιάπωνα σκηνοθέτη κ. Tateno πραγματοποίησε γυρίσματα για ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι ρίζες του κόσμου» στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Αρχαία Ολυμπία, στις 3 και 4 Απριλίου.

Ορισμένες από τις εφευρέσεις ήταν ο ηχητικός μηχανισμός του Ήρωνος, το οδόμετρο του Αρχιμήδη (το πρώτο ταξίμετρο της ιστορίας),

 η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος (το πρώτο λειτουργικό ρομπότ παγκοσμίως),

 το κινητό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος (το αυτοπλοηγούμενο αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο των αρχαίων Ελλήνων),

 o πρώτος μηναχισμός για το αυτόματο άνοιγμα θυρών ναού μετά από θυσία στο βωμό του (ο πρώτος κτηριακός αυτοματισμός της ιστορίας),

 το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη (ο πρώτος αυτόματος πωλητής).

Για το ξυπνητήρι του Πλάτωνα (την πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως) τα γυρίσματα έγιναν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκτός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, στην Ελλάδα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης.


Website: kotsanas.com
Facebook: Kotsanas Museum of Ancient Greek Technology

Με πληροφορίες απο το: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top