20 Απρ 2017
0 σχόλια

Παρεμβάσεις στις «πύλες» εισόδου της επαρχίας Ολυμπίας

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη βελτίωση και αναβάθμιση των τεσσάρων «πυλών» στην ορεινή επ. Ολυμπίας, με σκοπό την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών!



Πρόκειται για τους δρόμους που ενώνουν την Αρκαδία και τη Μεσσηνία με την Ηλεία και συγκεκριμένα τη γέφυρα Νέδα, την περιοχή Αμπελιώνας, τη Θεισόα καθώς και τον παραποτάμιο δρόμο.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συντηρήσουμε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο σε όλο το Νομό, ειδικά αυτό της Επαρχίας Ολυμπίας όπου μετά τις πυρκαγιές του 2007 και σε συνδυασμό με τις συχνές βροχοπτώσεις παρατηρούνται φαινόμενα κατολίσθησης σε αρκετά σημεία, δημιουργώντας έτσι φθορές στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην προσβασιμότητα μεγάλων τουριστικών λεωφορείων» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μητρόπουλος.

Όσον αφορά την περιοχή στη γέφυρα της Νέδα, όπως εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος, ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα δόθηκε σε αυτή την οδική αρτηρία αφού πρόκειται για ένα δρόμο ιδιαίτερης σημασίας για την Ηλεία και τη Μεσσηνία καθώς και για όσους κινούνται προς την Αθήνα μέσω του Κοπανακίου.

Παράλληλα συνδέει το εθνικό δίκτυο με τουριστικούς προορισμούς της Ορεινής και Πεδινής Νότιας Ηλείας, όπως οι καταρράκτες της Νέδα, ο Ναός του Επικουρείου, το Αρχαίο Θέατρο της Πλατιάνας, ο Καϊάφας και οι παραλίες της Ζαχάρως και των άλλων παραλιακών χωριών.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους των ορεινών χωριών να έχουν ασφαλή πρόσβαση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Επιπλέον η συγκεκριμένη αρτηρία εξυπηρετεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στη συγκομιδή και μεταφορά ελαιοκάρπου καθώς και τη μεταφορά κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως το γάλα και το κρέας αλλά και ζωοτροφές από φορτηγά και τρακτέρ βαρέως τύπου, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

«Σκοπός μας είναι να μη χαθεί κανένας τουρίστας από τις πύλες εισόδου της επαρχίας Ολυμπίας» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top