1 Απρ 2017
0 σχόλια

Πάτρα: Θλίψη για τον τραγικό χαμό του γνωστού ζωγράφου-αγιογράφου Τάσου Μορφέση

Θλίψη για τον τραγικό χαμό του γνωστού ζωγράφου-αγιογράφου Τάσου Μορφέση
Σκοτώθηκε μαζί τη σύζυγό του σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου

Θλίψη επικρατεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τον αναπάντεχο χαμό του γνωστού Πατρινού ζωγράφου – αγιογράφου Τάσου Μορφέση, καθώς και της συζύγου του Μαρίας Βαρδίκου, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου, όταν η μηχανή τους συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο.

Ο Τάσος Μορφέσης συνήθιζε να πραγματοποιεί ταξίδια με την αγαπημένη του μηχανή, ενώ ανέβαζε και βίντεο στο youtube από τις εξορμήσεις τους, όπως αυτό που ανέβασε τον Ιούλιο του 2016 από τη διαδρομή Ελάτη – Περτούλι.

Ο Τάσος Μορφέσης γεννήθηκε στο Σύδνεϋ Αυστραλίας. Συγγενής του διάσημου γλύπτη και ζωγράφου Ιάσονα Μολφέση και του ποιητή Κώστα Μορφέση.

Στο δημοτικό διακρίνεται για το πρωτότυπο σχέδιο, καθώς σχεδίασε από φωτογραφία ανφάς την κάτοψη ενός υπερωκεάνιου.

Εργάστηκε για μια δεκαετία στον αγιογράφο-ζωγράφο Μιχαήλ Ζωγράφο, από τον οποίο και έμαθε την τέχνη της εκκλησιαστικής ζωγραφικής.

Το 1982 παίρνει δίπλωμα σχεδίου –ζωγραφικής CATENALE. Το 1984 παίρνει το Α’ βραβείο Πατρινών Καλλιτεχνών. Το 1992 μαθαίνει τις ιδιόμορφες τεχνικές της ιαπωνικής και κινέζικης ζωγραφικής (ζωγραφική σε πάπυρο, ριζόχαρτο και καλάμι).

Το 1996 διδάσκει αγιογραφία σε πρόγραμμα της Ν.Ε.Λ.Ε. Το 2012 παρουσίασε στο Δημοτικό Σχολείο Αλισσού την τέχνη της αγιογραφίας, όπως και το 2015 σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία των Πατρών.

Είχε πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών, ενώ είχε πραγματοποιήσει και ατομικές εκθέσεις.

Από το 1993 έως το 2014, αγιογράφησε Ιερούς Ναούς των Πατρών τμηματικά και ομαδικά, όπως και Ιερούς Ναούς των περιχώρων.

Έχει φιλοτεχνήσει θέματα σε βιβλία.

Πηγή: patrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top