3 Απρ 2017
0 σχόλια

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Υποθηκοφυλακείο Πύργου

Επαναλειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο Πύργου
Χρέη προσωρινού Υποθηκοφύλακα θα εκτελεί η συμβολαιογράφος Αθανασία Μπράμου


Ξεμπλοκάρει η αγορά ακινήτου και η οικονομική ζωή του τόπου!
Ανακούφιση για πολίτες, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφους,  δικηγόρους και μηχανικούς
Ικανοποίηση και από τις εργαζόμενες που επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους

Ανέλπιστη λύση δόθηκε στο θέμα του Υποθηκοφυλακείου Πύργου έως ότου μετατραπεί σε έμμισθο με την τροπολογία Κοντονή που έχει πάρει διαδικαστικά το δρόμο της, αφού με απόφαση της Πρωτοδίκη Πύργου θα εκτελεί προσωρινά χρέη Υποθηκοφύλακα η συμβολαιογράφος Αθανασία Μπράμου, ως η αρχαιοτέρα συμβολαιογράφος,

Έτσι κι ενώ βρισκόταν την τελευταία εβδομάδα σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, την Παρασκευή οριστικοποιήθηκε η τοποθέτηση της κ. Μπράμου και από σήμερα μετά από 20 και πλέον μήνες και πολλές παλινωδίες, το Υποθηκοφυλακείο επαναλειτουργεί.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να είναι κλειστό για το κοινό, κανονικά θα επαναλειτουργήσει από την επόμενη Δευτέρα, για να μπορέσει η νέα Υποθηκοφύλακας και οι εργαζόμενες να διευθετήσουν όλες τις εσωτερικές υποθέσεις που εκκρεμούν από την μακρά περίοδο που είχε τεθεί το Υποθηκοφυλακείο εκτός λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και το Κτηματολόγιο.

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε καθώς η συμβολαιογράφος Μαρία Χριστοπούλου που είχε οριστεί προσωρινή Υποθηκοφύλακας από την Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Πύργου και είχε αρνηθεί τη θέση, δικαιώθηκε προ ημερών στο Εφετείο της Πάτρας και έτσι ξεμπλοκάρισε η όλη ιστορία, οπότε η Πρωτοδίκης όρισε την κ. Μπράμου που αποδέχθηκε τη θέση.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Πρωινής, έγινε νέο μισθωτήριο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο λειτουργούσε ως τώρα, καθώς έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι θα παραμείνει στον ίδιο χώρο και όταν θα λυθεί οριστικά το θέμα και θα τεθεί σε ισχύ με την μορφή του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου.

Όλες οι εργαζόμενες – πλην μιας που συνταξιοδοτήθηκε- επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους, αφού είχα λύσει την επίσχεση εργασίας επειδή παρέμεναν απλήρωτες, από την στιγμή που κατατέθηκε η τροπολογία Κοντονή.

Οι ίδιες δηλώνουν ικανοποιημένες από την θετική αυτή εξέλιξη και εκ μέρους των εργαζομένων η κ. Μαριάνθη Παπαστασινού τόνισε ότι νοιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκη Μπαλαούρα για την καθοριστική συμβολή του για την επαναλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Πύργου και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την όλη στήριξη που τους παρείχε.

Επίσης ευχαριστούν τον Σύλλογο τους των εργαζομένων στα άμμισθα Υποθηκοφυλακεία, που στήριξε τον αγώνα τους.

Ελένη Παπαδοπούλου
Διάβασε περισσότερα στηνproini.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top