19 Απρ 2017
0 σχόλια

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου - ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου
Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε από την βάση στο Στεφανοβίκειο στις 07:25 και δεν έμελλε ποτέ να προσγειωθεί.


«Στις 07:38 διαπιστώθηκε απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο, ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ και όταν στις 08:50 διαπιστώθηκε ότι δεν προσγειώθηκε στον προγραμματισμένο τόπο άφιξης του σήμανε συναγερμός», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ.

«Στις 09:03 απογειώθηκαν δύο F16 για να κινηθούν στην περιοχή, καθώς και ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και Super Puma. Στις 10:00 δόθηκε πληροφορία από την ΕΛΑΣ ότι το ελικόπτερο έπεσε 3-4 χιλιόμετρα μακριά από το Σαραντάπορο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, συνεργείο της ΔΕΗ που ήταν στην περιοχή ανέφερε ότι εντόπισε ίχνη του ελικοπτέρου», σημειώθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση του ΥΕΘΑ για την τραγωδία στο Σαραντάπορο

Ακολούθως αναφέρθηκε ότι «στις 11:03 υπήρξε η αναφορά ότι ήταν εν ζωή η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο και ότι είχαν χάσει την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες που επίσης επέβαιναν σε αυτό».

Στην περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου επικρατούσαν την ώρα της τραγωδίας «αυξημένες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα, ενώ φυσούσαν άνεμοι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, με ριπές».

Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση του ελικοπτέρου, το ΥΕΘΑ επεσήμανε ότι «το ελικόπτερο ήταν συντηρημένα και είχε υπόλοιπο ωρών πτήσεως. Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες»


Πηγή: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top