2 Απρ 2017
0 σχόλια

Ζαχάρω: «Σηκώνουν» τα νέα δενδρύλλια ελιάς!

«Σηκώνουν» τα νέα δενδρύλλια ελιάς στη Ζαχάρω
Απανωτά κρούσματα κλοπών σε δενδρύλλια ελιάς (!) που έχουν φυτευτεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, καταγγέλλουν κάτοικοι και αγρότες των τοπικών κοινοτήτων Νιοχωρίου και Ταξιαρχών.


Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις αντίστοιχων κλοπών έχουν διαπιστωθεί σε ελαιοκαλλιέργειες αγροτών οι οποίοι έχουν χάσει τα δέντρα που φύτεψαν τις τελευταίες ημέρες, μην μπορώντας να πιστέψουν το φαινόμενο που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Πιο πρόσφατο περιστατικό είναι οι τουλάχιστο 90 ρίζες μικρές ελιές, που έγιναν «καπνός» από χωράφι στο Νιοχώρι Ζαχάρως, προχθές τα ξημερώματα με τον ιδιοκτήτη να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια του όταν πήγε στο χωράφι του για να περιποιηθεί τις ελιές και αντίκρισε τις 90 ρίζες που φύτεψε πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες να λείπουν.

Το φαινόμενο οι ελιές να «εξαφανίζονται» από τους χώρους που έχουν φυτευτεί, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους αγρότες της περιοχής, καθώς όπως αναφέρουν, αδυνατούν να φυλάνε όλη την νύχτα τα χωράφια τους προκειμένου να μην χάσουν τους κόπους τους.

Εξάλλου, εκείνο που έχει απογοητεύσει περισσότερο κατοίκους και αγρότες είναι όχι το κόστος που έχουν στην αγορά τα δενδρύλλια ελιάς αλλά ο ίδιος ο κόπος και η προσπάθεια που κάνουν να τις συντηρήσουν και να τις μεγαλώνουν για να αποδώσουν καρπούς.

Για τα περιστατικά των απίστευτων κλοπών έχει ήδη ενημερωθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής καθώς και το δασαρχείο Ολυμπίας, ενώ πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που σημειώνεται στην συγκεκριμένη περιοχή τον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Νιοχωρίου και Ταξιαρχών τόνισαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ότι κρούσματα κλοπών έχουν συμβεί και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως οι ίδιοι να έχουν ξαναζήσει κάτι ανάλογο τα προηγούμενα χρόνια.

Αν πρόκειται για μια «νέα» κατάσταση στο κομμάτι της εγκληματικότητας στην Ηλεία, αυτό το έχουν αναλάβει οι αστυνομικές Αρχές, του Νομού, που αναζητούν, ακόμα και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, να βρουν την «άκρη του νήματος».

Εκείνο που ζητούν οι αγρότες της περιοχής, είναι να βρεθεί μια λύση ώστε να σταματήσουν τα παραβατικά αυτά φαινόμενα, στην περιοχή, καθώς όπως τονίζουν, κάθε φορά αγωνιούν αν θα βρουν τις ελιές στα χωράφια τους.

Πηγή Γιακουμέλου - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top