25 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Έργα συντήρησης οδικού δικτύου 11 εκατ. ευρώ στην Ηλεία

Ηλεία Έργα συντήρησης οδικού δικτύου 11 εκατ. ευρώ
Εγκρίθηκαν από την Περιφερειακή Οικονομική Επιτροπή


Σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας προχωρά προς υλοποίηση σημαντικά έργα για την καθημερινότητα των κατοίκων της Ηλείας, ύψους σχεδόν 11 εκατ. ευρώ.

Τα έργα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν για να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμου.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη χθεσινή συνεδρίασή της υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμου, ενέκρινε έργα συντήρησης οδοποιίας στην Ηλείας, ύψους 11 εκατ. ευρώ περίπου.

Στην παρουσίαση των έργων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι τα έργα αυτά θα βελτιώσουν την ζωή των συμπολιτών μας και πραγματοποιούνται ύστερα από ισχυρή και καθημερινή διεκδίκηση.

Τα έργα που εγκρίθηκαν:

Συντήρηση, οδική ασφάλεια, αποκατάσταση κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της βόρειας Ηλείας, πλην της δημοτικής ενότητας Πηνείας του δήμου Ήλιδας, για την οποία υπάρχει άλλη μέριμνα, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ.

Συντήρηση, οδική ασφάλεια, αποκατάσταση κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της νότιας Ηλείας, δηλαδή των δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως προϋπολογισμού 2,27 εκατ. ευρώ.

Συντήρηση, οδική ασφάλεια, αποκατάσταση κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της βόρειας Ηλείας, της δημοτικής ενότητας Πηνείας του δήμου Ήλιδας, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αποκατάσταση ζημιών κτιρίου για τη στέγαση του Ινστιτούτου Αρχ. Ελληνικής Ιστορίας «Σωσίπολις», προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.

Αποκατάσταση κατολίσθησης επί της επαρχιακής οδού Μιράκα – Λάλα – ΕΟ 111 στη θέση «Καζάνι» προϋπολογισμού 710.000 ευρώ.

Εργασίες ολοκλήρωσης στην επαρχιακή οδό Κρέστενας – Ανδρίτσαινας – Επικουρείου Απόλλων – τμήμα Διάσελλα – Μπαρακίτικα, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

O αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα συντηρήσεων του επαρχιακού δικτύου, που βελτιώνει σημαντικά τις συγκοινωνιακές μας υποδομές.

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς πόροι άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, προϊόν ισχυρής και καθημερινής πολιτικής διεκδίκησης, έρχονται για να βελτιώσουν την ζωή των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα η Πηνεία, μια απομακρυσμένη και εν πολλοίς ξεχασμένη γωνιά της Ηλείας θεωρήσαμε ότι πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μέριμνας και φροντίδας με μία ξεχωριστή εργολαβία συντήρησης».

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top