5/31/2017
0 σχόλια

Δημόσιο: Αναγνώριση μέχρι 12 «πλασματικών χρόνων» για απονομή σύνταξης (εγκύκλιος)

5/31/2017 12:09:00 μ.μ.
Δημόσιο: Αναγνώριση μέχρι 12 «πλασματικών χρόνων» για απονομή σύνταξης
Από τον Ιανουάριο του 2017 οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να εξαγοράσουν έτη ασφάλισης καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ακριβότερα τα λεγόμενα ‘‘πλασματικά έτη’’,
όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει το κόστος της αναγνώρισης με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Στο Δημόσιο, προβλέπεται η δυνατότητα αναγνώρισης έως και 12 πλασματικών ετών, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια.

Η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή της εισφοράς που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου. Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλο, παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4387/2016, σχετικά με την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, μέσω της εξαγοράς πλασματικών χρόνων.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις, όπως σημείωνεται στην εγκύκλιο επέρχονται αλλαγές στο ύψος της εισφοράς εξαγοράς των πλασματικών χρόνων ασφάλισης.

Το άρθρο 34 του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις του ν. 4425/2016 και του ν. 4461/2017, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν στο χρόνο ασφάλισης που θα συνυπολογίζεται από 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ με σκοπό την αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν από τη μετάβαση από τους επιμέρους φορείς ασφάλισης στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top