5/08/2017
0 σχόλια

Μεγάλη ανατροπή στις εισφορές του ΕΦΚΑ - Ερχεται νέο χαράτσι για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

5/08/2017 10:09:00 π.μ.
ΕΦΚΑ - Ερχεται νέο χαράτσι για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους
Νέο χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες κρύβει η συμφωνία  με τους δανειστές να μην αφαιρούνται από το εισόδημα οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν το προηγούμενο έτος.


Οι νέες ανατροπές για εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοπασχολούμενους αφορά στην αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν καταβληθεί και όχι επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Στελέχη του υπουργείου επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την Ημερησία,  ότι η αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν.

Η συμφωνία  για την οποία – όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο  θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους από το 2018.

Ετσι για να αποφευχθεί η απότομη  επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%).

Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top