3 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Η περιοχή που φιλοξένησε 15.000 κόσμο την πρωτομαγιά, στην εγκατάλειψη από την επόμενη μέρα

Η περιοχή που φιλοξένησε 15.000 κόσμο την πρωτομαγιά, στην εγκατάλειψη από την επόμενη μέρα
15.000 κόσμος μετέβη την πρωτομαγιά στην περιοχή του Πανόπουλου, στο πανέμορφο δρυοδάσος, ως απόδραση από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.


Στην περιοχή υπήρχαν μουσικές εκδηλώσεις από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και μικροπωλητές πωλούσαν προϊόντα και γουρουνοπούλες.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την περιοχή εγκαταλελειμμένη από την πολιτεία, που θα επανακάμψει την επόμενη χρονιά, για ένα νέο γλέντι.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στην Αρχαία Ολυμπία, Ανδρέας Μπενέτσης ανέφερε στο IONION FM, ότι ο Καλλικράτης συνένωσε ανομοιογενείς περιοχές, δημιουργώντας προβλήματα ιδίως στους πρώην ορεινούς δήμους, Πηνείας, Λασιώνας, Ώλενας κ.α.

«Ο Καλλικράτης φτιάχτηκε με πολιτικά κριτήρια και όχι με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.

Από τις ορεινές περιοχές, την Πηνεία έλαβε ως προίκα η Αμαλιάδα, την Λασιώνα η Ολυμπία και την Ώλενα ο Πύργος.

Κατακερματίστηκαν οι ορεινοί δήμοι, ερήμωσαν και εγκαταλείφθηκαν τα χωριά, σε λίγο δεν θα έχουμε εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο», τονίζει ο κ. Μπενέτσης και ασκεί κριτική και στην περιφέρεια,  η οποία έχει βάλει στοίχημα την τοπική ανάπτυξη, όπως του ανέφερε την πρωτομαγιά ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας που βρέθηκε στις εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα, αλλά καμία πρωτοβουλία δεν προχωρά για ανάπτυξη υποδομών και παρότι είχε κατατεθεί φάκελος με προτάσεις και αιτήματα για ένταξη της περιοχής σε δράσεις χρηματοδοτούμενες από την ΟΧΕ.

Ακούστε τι ανέφερε Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στην Αρχαία Ολυμπία, Ανδρέας Μπενέτσης στο IONION FM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top