5/30/2017
0 σχόλια

Μαθητικός διαγωνισμός θεάτρου με την συμμετοχή 5 σχολείων από την Ηλεία

5/30/2017 09:00:00 μ.μ.
Μαθητικός διαγωνισμός θεάτρου με την συμμετοχή 5 σχολείων
Μαθητικός διαγωνισμός θεάτρου ξεκίνησε χθές στην Αμαλιάδα, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο,
με την συμμετοχή 5 σχολείων από την Ηλεία και με κριτική επιτροπή κορυφαίους ηθοποιούς, όπως ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Κώστας Καζάκος κ.α.

Ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το πρωί, με την συμμετοχή του 1ου και 2ου Γυμνασίου Πύργου, του Γυμνασίου Βουνάργου, του Λυκείου Ζαχάρως και του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Το μέλος της κριτικής επιτροπής και μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Βούκανος, ανέφερε στο IONION FM, ότι μετά την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας η Αμαλιάδα αποδέχθηκε την διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. «Πρόκειται για μια γιορτή των σχολείων.

Ο νικητής θα παρουσιάσει την παράσταση στο καλοκαιρινό φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και οι υπόλοιπες ομάδες θα κερδίσουν υποτροφία στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και στο Ωδείο Αμαλιάδας.

Ο κ. Βούκανος με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, ανακοίνωσε ότι φέτος το πρόγραμμα θα έχει πολλές εκπλήξεις και ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα που θα συμμετέχουν, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, Μάριος Φραγκούλης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον «ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Την 6μελή Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει τις παραστάσεις για θα αποφασίσει για τα βραβεία, αποτελούν: οι γνωστοί ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος (που είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής),  Κώστας Καζάκος και Κατερίνα Διδασκάλου, η χορογράφος της Τελετής Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων Άρτεμις Ιγνατίου, η ενδυματολόγος Άννα Μαχαιριανάκη και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας – Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στη 1 το μεσημέρι, λίγο μετά την τελευταία παράσταση στο Λαζαράκειο, στην οποία θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο παρουσία της Κριτικής Επιτροπής οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Τα σχολεία της Ηλείας που θα συμμετέχουν στον Μαθητικό Διαγωνισμό θεάτρου με σειρά εμφάνισης είναι:

-Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις 12:30 με την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, σε διασκευή Ελευθερίας Μυλωνά με υπεύθυνες καθηγήτριες για την παράσταση τις Ελευθερία Μυλωνά και Φανή Δανελιάν.

-Το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως, επίσης, στις 29 Μαΐου 2017 στις 16:00, με το έργο του Βασίλη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη» και υπεύθυνες καθηγήτριες τις Π. Λαμπροπούλου, Στ. Τσάκωνα και Ευθ. Μπαρτζελιώτη.

-Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στις 12:00, θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» του Βέχτερ, σε διασκευή της Σοφίας Μάλεση που είναι και η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας.

-Το Γυμνάσιο Βουνάργου την ίδια μέρα, Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στις 20:30 το απόγευμα θα παρουσιάσει το έργο «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, σε διασκευή της Τζένης Μπίθα που είναι και η υπεύθυνη καθηγήτρια για την ομάδα μαζί με τον Δημήτρη Σκούτα.

-Το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 10:30, με την παράσταση «Ορέστεια – Αγαμέμνων» του Αισχύλου  και υπεύθυνη καθηγήτρια την Ιωάννα Παπαδάκη.

Ποια θα είναι τα βραβεία

Σημαντικά ωστόσο για την καλλιτεχνική εξέλιξη των θεατρικών ομάδων αλλά και των μαθητών- πρωταγωνιστών των πέντε σχολικών παραστάσεων, θα είναι και τα βραβεία, που διακρίνονται σε ομαδικά και ατομικά και είναι τα εξής:

-Καλύτερης παράστασης,
-διασκευασμένου ή πρωτότυπου έργου,
-σκηνικών,
-κοστουμιών,
-μουσικής,
-χρήσης οπτικοακουστικών μέσων και
-των πρωταγωνιστικών ρόλων για τις καλύτερες ερμηνείες.

Τα ομαδικά βραβεία αντιστοιχούν σε δωρεάν μαθήματα για τις θεατρικές ομάδες στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το σχολικό έτος 2017 – 2018, το ατομικό βραβείο μουσικής θα είναι μια υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας.

Το βραβείο της καλύτερης παράστασης θα είναι το «διαβατήριο» για να παρουσιαστεί η βραβευμένη παράσταση στο θέατρο Ήλιδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Ακούστε τι ανέφερε το μέλος της κριτικής επιτροπής και μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Βούκανος στο IONION FM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top