1 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και απεργίες - Στους δρόμους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και απεργίες
Με δυσκολία θα γίνει η μετακίνηση των πολιτών σήμερα στην Αθήνα λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα στις 10:30, ενώ στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Από την πλευρά τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη  17 Μαΐου. Όπως προειδοποίησαν επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση.

Ειδικότερα η ΓΣΕΕ στοχεύει να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στάση εργασίας στο τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00 το πρωί, καθώς και σε ηλεκτρικό και μετρό έως τις 08:00 το πρωί.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία τη Δευτέρα, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top