23 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Αγριος καβγάς Τζαβάρα-Σπίρτζη για Καλογρίτσα, με αιχμή το έργο Πατρών – Πύργου

Αγριος καβγάς Τζαβάρα-Σπίρτζη για Καλογρίτσα, με αιχμή το Πατρών – Πύργου
Φωτογραφία: Eurokinissi
«Είσαι αγενέστατος, όχι σε μένα "ρε


Εντονη αντιπαράθεση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ του Κώστα Τζαβάρα και του Χρήστου Σπίρτζη με αιχμή το έργο Πατρών – Πύργου και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί σκόπιμης κατάτμησης εκ μέρους του υπουργού.

Όταν ο Υπουργός Υποδομών επιχείρησε να αποκρούσει τις αιχμές του βουλευτή της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί δεν πήγε στον εισαγγελέα να τον καταγγείλει και στη διαβεβαίωση του κ. Τζαβάρα ότι απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, σχολίασε:

«Σιγά μην τρέχετε πολύ και σας πιάσει η Τροχαία».

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την οργή του κ. Τζαβάρα, ο οποίος χτύπησε το χέρι και σε έξαλλη κατάσταση κάλεσε την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, να επαναφέρει τον υπουργό στην τάξη.

Ο διάλογος

Χρ. Σπίρτζης: Σιγά μην τρέχετε και σας πιάσει η Τροχαία.

Κ. Τζαβάρας: Αυτά τα «ρε» και μη σε πιάσει η Τροχαία όχι σ’ εμένα. Ακούτε;

Χρ. Σπίρτζης: Δεν είπα «ρε».

Κ. Τζαβάρας: Αυτό που σας είπα. Κυρία πρόεδρε είναι αγενέστατος. Δεν σέβεται τους βουλευτές. Θέλω να με προστατεύσετε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν χρειάζεται ένταση.

Χρ. Σπίρτζης: Δεν είπα «ρε»

Κ. Τζαβάρας: Θα το αποδείξω… Είστε πολύ μικρός για να απευθύνεστε σ’ εμένα με αυτό τον τρόπο. Θα με ειρωνευτεί εμένα αυτός με αυτό τον τρόπο;

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Να ζητήσει συγγνώμη ο κος Υπουργός. Δεν χρειάζεται αυτή η ένταση.

Χρ. Σπίρτζης: Εγώ πήγα στον εισαγγελέα γι’ αυτά που κατήγγειλαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κ. Τζαβάρας: Εγώ αποχωρώ και ντρέπομαι που συμμετέχω σε αυτή την Επιτροπή. Θα είναι για τους αιώνες στίγμα που επιτρέψατε σε αυτό τον κύριο να μιλάει έτσι σε βουλευτή.

Χρ. Σπίρτζης: Δεν είναι μομφή το ότι εσείς βάλατε θέμα χρηστής διοίκησης και κατάτμησης. Θα ζητήσω συγγνώμη, αλλά να ζητήσει κι ο κος Τραγάκης για τη μομφή του.

Νωρίτερα ο υπουργός υποδομών είχε πει: «Υπάρχουν βουλευτές που έλεγαν ότι η κυβέρνηση έκανε δωράκι στον Καλογρίτσα για να πάρει κανάλι.

Εγώ πήγα στον εισαγγελέα. Υπάρχουν τα πορίσματα, που λένε ότι οι διαδοχικοί διαγωνισμοί δεν είναι κατάτμηση. Είχα πει αν έχει γίνει παρανομία, εγώ θα παραιτηθώ.

Είχα ζητήσει να έχουν την παλικαριά να κάνουν άρση ασυλίας για την σπέκουλα. Το φέρνω στην αρμόδια επιτροπή. Πρέπει να κληθούν, να μάθει ο λαός για την λάσπη που πετούσαν».

«Είμαστε αντιπρόσωποι του λαού όχι εκπρόσωποι εταιρίας… Δημοπρατήθηκαν τα 5 από τα 8 τμήματα. Αν έχει η Τοξότης γίνει μειοδότης και δεν έχει υπογραφεί σύμβαση για εκτέλεση έργου.

Υπάρχουν σημεία τουλάχιστον αρρυθμίας. Το έργο ούτε διευθύνεται, ούτε διοικείται, ούτε αντικείμενο χρηστής διοίκησης είναι.

Όλοι οι νομοί έχουν αυτοκινητόδρομο εκτός από το νομό Ηλείας», είχε αντιτείνει ο Κώστας Τζαβάρας.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top