23 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Αυτόφωρη διαδικασία για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος ζητά ο Άρειος Πάγος

Αυτόφωρη διαδικασία για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος
Εγκύκλιος ενόψει του καλοκαιριού


Τον κώδωνα του κινδύνου για την προστασία του περιβάλλοντος, ενόψει καλοκαιριού, κρούει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας με εγκύκλιο του προς τους Εισαγγελείς της χώρας δίνει «οδηγίες για την ποινική αντιμετώπιση προσβολών κατά του περιβάλλοντος», επισημαίνοντας πως από το Σύνταγμα «αναγνωρίζεται η δεσπόζουσα θέση του περιβάλλοντος και κατοχυρώνεται η αυτοτελής προστασία του».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν προσβάλλεται το περιβάλλον και καλεί τις αρμόδιες αρχές να επιδεικνύουν αδιάλειπτο ενδιαφέρον στην πρόληψη και τον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, ζητεί να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία για τους παραβάτες αδικημάτων που αφορούν στο περιβάλλον υπογραμμίζοντας πως «το ποινικό μας οπλοστάσιο επιστρατεύεται παράλληλα με τις αστικές και διοικητικές κυρώσεις για να ανταποκριθεί στη συνταγματική υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος».

«Ενόψει της θερινής περιόδου που οι προσβολές από πυρκαγιές , απόρριψη λυμάτων , εκπομπή ρύπων κ.λ.π. εμφανίζουν ένταση υπενθυμίζουμε την υποχρέωση τήρησης των εγκυκλίων και παρακαλούμε για το αυτονόητο , αδιάλειπτο ενδιαφέρον σας στην πρόληψη και τον κολασμό αξιόποινων πράξεων κατά του περιβάλλοντος» αναφέρει ο κ. Πλιώτας στη επίμαχη εγκύκλιο και καταλήγει:

«Οι υπαίτιοι, των αυτόφωρων εγκλημάτων θα πρέπει να συλλαμβάνονται και στην περίπτωση των πλημμελημάτων να παραπέμπονται κατά τη διαδικασία των άρθρων 417 επομ., συντρεχόντων βεβαίως των νομίμων όρων».

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top