15 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Εργαζόμενοι στους δήμους της Ηλείας: Θα πήξουμε στο σκουπίδι χωρίς τους συμβασιούχους!

Θα πήξουμε στο σκουπίδι χωρίς τους συμβασιούχους λένε οι εργαζόμενοι στους δήμους της Ηλείας
Αντιδρούν στη  μη ανανέωση συμβάσεων – Γ. Σ την Τρίτη στον Πύργο

Γενική συνέλευση προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους την Τρίτη στη μια το μεσημέρι στον Πύργο, ενόψει της απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ηλείας Χ. Γαρύφαλλος.

Πέραν της απεργίας, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την πιθανή κατάργηση των παιδικών σταθμών – όπως φοβούνται- εξ αιτίας της απόφασης του υπ.Παιδείας για εγγραφή των νηπίων από τεσσάρων ετών στα  Νηπιαγωγεία.

 Αλλά, σοβαρότερο εξ όλων είναι  το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  το οποίο έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την ανανέωση των 8μηνων συμβάσεων των εργαζομένων - μέσω ΑΣΕΠ- στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας την επιστροφή της μισθοδοσίας που τους έχει καταβληθεί ως σήμερα!

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων  στους δήμους Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως  Χρήστος Γαρύφαλλος, είπε ότι είναι αδιανόητο να ζητούν πίσω χρήματα από εργαζόμενους που συντηρούν τις οικογένειές τους με την εποχική εργασία τους, τόνισε δε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό και ότι ο σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό τους.

Στους τρείς δήμους, υπηρετούν με συμβάσεις που ανανεώθηκαν ως το τέλος του 2017 46 άτομα, όλοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, οι οποίοι όμως έχουν πληρωθεί αφού ο επίτροπος στην Ηλεία  ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής τους .

Επεσήμανε πάντως ότι είναι αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα την καλοκαιρινή περίοδο,  σε περίπτωση  που   οι συμβασιούχοι σταματήσουν να εργάζονται!

« Η αποκομιδή των απορριμμάτων ουσιαστικά δεν θα μπορεί να γίνει καθώς οι συμβασιούχοι αποτελούν το 50% της δύναμης των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων» είπε και συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να μαζευτούν σκουπίδια σε 48 κοινότητες με αποδεκατισμένη την υπηρεσία αυτή, σε δυο μάλιστα δήμους που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα  σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

« Η κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων ως το τέλος του χρόνου από τους δημάρχους, για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και κενά.

Υπήρχαν επίτροποι που ενέκριναν τις εντολές πληρωμής τους και άλλοι όχι. Ήρθε το Εκλεκτικό  Συνέδριο που κρίνει παράνομες και  αντισυνταγματικές τις συμβάσεις αυτές.

Εμείς δεν ξέρουμε αν παίζονται πολιτικά παιχνίδια και ποια, αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων, με το μεροκάματό τους » δήλωσε ο κ. Γαρύφαλλος.

Πηγη: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top