22 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Η Πόλη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της ιερέα στο τελευταίο του ταξίδι

Η Πόλη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της ιερέα στο τελευταίο του ταξίδι
Πάνδημα και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, καθώς επίσης με την συμμετοχή των Ιερέων της Μ.Τ.Ο, κηδεύθηκε χτες 21 Μαίου 2017, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Νέας Φιγαλείας, ο συνταξιούχος εφημέριος Σπυρίδων Κομπορόζος,

ο οποίος από το πρωΐ του Σαββάτου 20 Μαίου ως γνωστόν, παρέδωσε την ψυχή Του στα χέρια του Θεού, αφήνοντας τα επίγεια, πορευόμενος πλέον εις το επουράνιον θυσιαστήριον, προκειμένου να συλλειτουργεί, με τον Αρχιθύτην Κύριον μας και με το πλήθος των Αγίων Αρχιερέων και Ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Ο μακαριστός π. Σπυρίδων, υπήρξε πάντοτε ακέραιος και με ήθος απαράμιλλο, φιλόθεος, φιλακόλουθος, εργατικός και ιεροπρεπής διακονώντας επί πολλά συναπτά έτη στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας αλλά και στα Ρόβια Ανδρίτσαινας όπως και στη Φασκομηλιά Φιγαλείας, με ιδιαίτερο ζήλο, πίστη, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ως οικογενειάρχης υπήρξε άριστος και υποδειγματικός. Ανέθρεψε τα παιδιά του, μαζί με την μακαριστή του Πρεσβυτέρα , η οποία τον συνόδευσε στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, ομίλησε με λόγια συγκινητικά, αναστάσιμα, παραμυθητικά και παρηγορητικά, εξαίροντας την Ιερατική διακονία του, τονίζοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι την επιτέλεσε «Εν Ακριβεία και Πληρότητα».

Αναφέρθηκε στις ενορίες όπου διακόνισε ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο π.Σπυρίδων κηδεύτηκε την ίδια μέρα που είχε παντρευτεί, Κυριακή του Τυφλού!

Πλήθος κατοίκων της Νέας Φιγαλείας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κάθε ηλικίας προσήλθαν να αποχαιρετίσουν και να πάρουν για τελευταία φορά την ευχή του μακαριστού π. Σπυρίδων, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας Νίκος Φάμελος,δημοτικοί σύμβουλοι,πρόεδροι φορέων και συλλόγων της περιοχής κ.α.

σ.σ Η Φώτο παραχωρήθηκε με επιθυμία της οικογένειας προς δημοσίευση από το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top