18 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

επεισόδια στο Σύνταγμα
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο


Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές έγιναν πριν από λίγα λεπτά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν νεαρά άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» με τη ρίψη χημικών.

Μία από τις μολότοφ προκάλεσε ζημιές σε ένα φυλάκιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Παράλληλα, πριν από περίπου μισή ώρα, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κάλεσαν στο σημερινό συλλαλητήριο επισημαίνοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση «θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση».

Νωρίτερα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή.

Όπως ανέφεραν στα καλέσματά τους «η χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ».

Σε συγκέντρωση- συναυλία κάλεσε και η Λαϊκή Ενότητα στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «ήταν η αγωνιστική συνέχεια της πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πραξικοπηματικά ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή. Ένα τέταρτο μνημόνιο καταστροφικό που οδηγεί την Ελλάδα στον Καιάδα».

Επιπλέον ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε Όχι στην κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, στην κυβέρνηση του παρασυντάγματος, και του θεσμικού παρακράτους για να πούμε

Όχι σε όλους τους μνημονιακούς της χώρας μας. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν» συμπληρώνοντας ότι «οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες

Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για την λαϊκή κυριαρχία Για τον ελληνικό λαό για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
Δείτε περισσότερα στο: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top