17 Μαΐ 2017
0 σχόλια

«Να μην αδιαφορήσουν οι αγρότες για τους δασικούς χάρτες! Θα χαθούν επιδοτήσεις!»

«Να μην αδιαφορήσουν οι αγρότες για τους δασικούς χάρτες!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ»:

«Να μην αδιαφορήσουν οι αγρότες και να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα εργαλεία που έχουμε νομοθετήσει, δηλαδή τις αντιρρήσεις ή τις αιτήσεις εξαγοράς ή πρόδηλου σφάλματος».

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «ΠΡΩΤΗ» ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Και με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων για τους δασικούς χάρτες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζοντας ότι εφόσον ο χάρτης κυρωθεί οριστικά και χαρακτηρίσει ως δασικές, εκτάσεις οι οποίες σήμερα καλλιεργούνται, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για τις επιδοτήσεις καθώς προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΕ επιδότηση σε γεωργούς επί δασικών εκτάσεων.

Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα και για τους Δήμους επισημαίνοντας ότι η μερική κύρωση των χαρτών είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οπότε δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα αλλαγής του χαρακτήρα της έκτασης.

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Φάμελλος επισημαίνει ότι  άμεσα στη Δυτική Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το  περιφερειακό συνέδριο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «Στην Ηλεία στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση των τοπικών πόρων».

Για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος τέλος, σημειώνει ότι η παρούσα κυβέρνηση με τις επιλογές της έχει εξασφαλίσει  σωστές μελέτες, έκπτωση 50% και ολοκλήρωση των διαγωνισμών μέσα στο καλοκαίρι, έχοντας και την απαραίτητη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στοprotinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top