31 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Νέα μεγάλη επιβράβευση για τους «Ελαιώνες Κενταύρων» σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Νέα μεγάλη επιβράβευση για τους «Ελαιώνες Κενταύρων» σε παγκόσμιο διαγωνισμό
Έλαβαν το βραβείο EXTRA GOLD

Μία ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση  έλαβε πρόσφατα στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιταλία, το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από τους «Ελαιώνες Κενταύρων»,  που βρίσκονται στο οροπέδιο της Φολόης.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς βιολογικών ελαιολάδων  που έγινε  στα τέλη  Μαρτίου, όπου οι «Ελαιώνες Κενταύρων» του κ. Άγγελου Σπυρόπουλου απέσπασαν το EXTRAGOLDβραβείοBiol, το οποίο συνολικά δόθηκε σε τρεις ελληνικές επιχειρήσεις!

Το εν λόγω βραβείο είναι ότι  πιο σημαντικό  υπάρχει στον παγκόσμιο  διαγωνισμό, γεγονός που δείχνει την άριστη ποιότητα αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες  του βιολογικού ελαιολάδου  από την περιοχή της Φολόης, το οποίο να σημειωθεί έχει αποσπάσει και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε ανάλογους διαγωνισμούς που έγιναν στο παρελθόν.

Οι Ελαιώνες Κενταύρων  του κ. Σπυρόπουλου φύονται σε παρθένα εδάφη και καλλιεργούνται με τη μέθοδο της ομοιοδυναμικής ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένοι από τον οργανισμό TUV Hellas.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ελάχιστης ποσότητας ομοιοδυναμικών παρασκευασμάτων, τα οποία προέρχονται από φυσικές ουσίες που διαλύονται και δυναμοποιούνται στο νερό.

Το ράντισμα των δέντρων με τα παρασκευάσματα αυτά έχει ως αποτέλεσμα τη διέγερση των φυσικών δυνατοτήτων τους για άνθιση, καρποφορία και ωρίμανση, αντίσταση στα παράσιτα, τα έντομα και τους μύκητες, ενεργοποίηση των διαδικασιών αυτό-κάθαρσης από τοξικά υπολείμματα που βρίσκονται στο έδαφος, στα φυτά και στο νερό.

Στους ελαιώνες Κενταύρων παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, προϊόν βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Τα ελαιόδεντρα φύονται σε παρθένα εδάφη στο οροπέδιο της Φολόης, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επί το πλείστον  το βιολογικό ελαιόλαδο «Ελαιώνες Κενταύρων»  διατίθεται προς εξαγωγή σε διάφορα σημεία  του κόσμου.


Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top