5/05/2017
0 σχόλια

Ακατάλληλο το νερό της Δίβρης Ηλείας – Αδιαφορία και εμπαιγμό καταγγέλλουν πολίτες

5/05/2017 01:47:00 μ.μ.
Ακατάλληλο το νερό της Δίβρης Ηλείας
Την κατάσταση στα χέρια τους επιλέγουν να πάρουν οι κάτοικοι της Λαμπείας (Δίβρης) Ηλείας
στέλνοντας προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επιστολή αγανάκτησης για την υφιστάμενη ακαταλληλότητα των νερών της περιοχής.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, και όπως φαίνεται και στα έγγραφά τους, “το τέρας της γραφειοκρατίας” έχει μεταλλάξει τα φημισμένα κρυστάλλινα νερά της περιοχής σε βούρκο, με τους αρμοδίους να αδιαφορούν για το ζήτημα και τους κατοίκους να ανησυχούν για την υγεία τους.

Ολόκληρη η επιστολή:

Κύριοι  και Κυρία Υπουργοί της Κυβέρνησης

Εμείς οι κάτοικοι μιας ιστορικής ορεινής Τοπικής Κοινότητας, της Λαμπείας (Δίβρης) Ηλείας η οποία ήταν ξακουστή για τα «κρύα, καθαρά, κρυστάλλινα νερά της», αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε σε σας τους καθύλην αρμόδιους Υπουργούς, για να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ μια πρωτάκουστη συμπεριφορά δημόσιων Κρατικών λειτουργούν σε ένα θέμα ανάλγητης  γραφειοκρατικής αγκύλωσης που ξεπερνά όχι μόνο τα ανεκτά ανθρώπινα όρια αλλά και ευτελίζει το πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης.

Εντελώς συνοπτικά. Με σωρεία εγγράφων μας, εκ καθήκοντος, ζητήσαμε το αυτονόητο. Την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας (ιδίως παιδιών, γερόντων και ασθενών) από την τριτοκοσμική μόλυνση του πόσιμου νερού που σύμφωνα με τα αποτελέσματα  των Κρατικών Εργαστηρίων ΚΕΔΥ Αθηνών είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΠΌΣΙΝ !!!… Και με τεκμηριωμένα στοιχεία καταγγείλαμε:

ΘΕΜΑ: «Και πάλι (για πολλοστή φορά αποκαλύπτουμε τη νέα σοβαρή κοπρανώδη μόλυνση πόσιμου νερού όλων των Υδραγωγείων της Λαμπείας-Δίβρης Ηλείας!!… Μέγας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και κυρίως παιδιών και γερόντων»

Και επειδή οι έχοντες τον Α΄ βαθμό ευθύνης ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Α.Ο., δείχνουν εδώ και χρόνια εγκληματική αδιαφορία, παραπλανούν τους καταναλωτές του νερού  και αποκρύπτουν του μεγάλο κίνδυνο, προσφύγαμε στους ανωτέρω να ενεργήσουν και να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το Νόμο.

Αντ΄ αυτού οι ανωτέρω καταγγελλόμενοι, τι έπραξαν;

Εφαρμόζοντας το γνωστό άθλιο σπόρ των γραφειοκρατών, «πετάω το μπαλάκι»: α) ο Γεν. Γραμματέας (Πάτρα) στέλνει τα έγγραφά μας στην (αναρμόδια !!!) υπ΄ αυτόν Δ/ση Υδάτων Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα β) Η Δ/ση Υδάτων Δυτ. Ελλάδος μετά πολύ καιρό διαβιβάζει τα έγγραφα μας στην (όντως αρμόδια!!) Δ/ση Υδάτων Πελ/νήσου (Τρίπολη) γ) η Δ/νση Υδάτων Πελ/νήσου το πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, όπως έκανε εδώ και 8 μήνες σε πολλά τεκμηριωμένα παρόμοια έγγραφά μας για σχετικά θέματα!!!…

Δείτε τα 2 επισυναπτόμενα έγγραφα και θαυμάστε το απίθανο γραφειοκρατικό «τέρας» που ταλανίζει τον άμοιρο πολίτη και ευτελίζει την Κυβέρνηση που ψήφισε ο λαός.

Παρακαλούμε να λάβετε τα δέοντα μέτρα και να μας απαντήσετε.

Μετά τιμής, ο πρόεδρος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)

Δείτε τα έγγραφα στο: aftodioikisi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top