22 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Ζαχάρω: Διπλάσια διαζύγια και λιγότεροι γάμοι – Σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα

Ζαχάρω: Διπλάσια διαζύγια και λιγότεροι γάμοι – Σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης
Όλο και λιγότεροι είναι οι θρησκευτικοί γάμοι στη Ζαχάρω, καθώς το οικονομικό κόστος αποθαρρύνει τους πολίτες,
ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται στα διαζύγια, απόρροια της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που πλήττει εδώ και επτά χρόνια την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2016 βγήκαν 18 διαζύγια στον δήμο Ζαχάρως (έναντι 9 το 2015), ενώ τελέστηκαν μόλις 7 θρησκευτικοί γάμοι. Επίσης τελέστηκαν 14 πολιτικοί γάμοι, αριθμός που δείχνει τη σαφή προτίμηση των πολιτών σε πιο λιτές και οικονομικές λύσεις.

Όπως προκύπτει από το ληξιαρχείο, οι θρησκευτικοί γάμοι μειώνονται διαρκώς, αφού το 2013 τελέστηκαν δεκατρείς, ενώ το 2014 και το 2015 δέκα, για να φτάσουμε στους επτά το 2016 και σε κανέναν έως τώρα για το 2017.

Οι πολιτικοί γάμοι έχουν σταθερή προτίμηση, αφού με εξαίρεση το 2015, παραμένουν σε διψήφιο αριθμό. Τα διαζύγια διπλασιάστηκαν από πέρυσι, όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα, ενώ μέσα στο 2017 έχουν τελεστεί 5 ληξιαρχικές πράξεις, εκ των οποίων οι δύο αφορούν διαζύγια.

Η αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Αθηνά Γαλάνη, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι η οικονομική κρίση είναι πιο έντονη στην επαρχία, κάτι που αποτυπώνεται και στις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών.

«Ο κόσμος προτιμά τον πολιτικό γάμο διότι είναι λιγότερο κοστοβόρος και έχει πιο απλές διαδικασίες, παρότι αρκετοί μας τονίζουν ότι αν μπορούσαν θα ήθελαν να κάνουν και θρησκευτικό γάμο.

Δυστυχώς η κρίση έχει επηρεάσει αρκετά και τη Ζαχάρω, κάτι που το βιώνουμε καθημερινά.

Πρέπει κάτι να αλλάξει, για να καλυτερεύσει η κατάσταση», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» η κα Γαλάνη, προσθέτοντας ότι μέσα στο 2017 έχουν καταγραφεί 49 θάνατοι και καμία γέννηση στον δήμο Ζαχάρως.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ        ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ         ΔΙΑΖΥΓΙΑ

2016     7                               14                               18

2015     10                              8                                 9

2014     10                              16                                8

2013     13                              16                                 8

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top