9 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Π.Ε. Ηλείας: Ερώτηση Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλου για το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη

Ερώτηση Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλου για το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη
Με την ευκαιρία ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, χθές 08-05-2017,
σχετικά με τη κατάρτιση και υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία παρευρέθησαν στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας έθεσε την παρακάτω ερώτηση- δήλωση:

« Το Ταμείο Μολυβιάτη δημιουργήθηκε από εισφορές συνανθρώπών μας από όλο τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκαν από τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα, τις ζημίες στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέχρι το 2010, ανήρχετο στο ποσό των 215 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Εξ΄αυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν κατανεμηθεί μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τα οποία 40 εκατομμύρια στην Ηλεία.

Η κατανομή αυτή είναι απολύτως δυσανάλογη και άδικη για την Ηλεία, αφού η δική της τραγωδία είναι εκείνη που συγκίνησε και κινητοποίησε την Παγκόσμια κοινότητα.

Σήμερα από ανεπίσημα στοιχεία- αφού επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών ουδέποτε έχει ενημερώσει- γνωρίζουμε ότι από το συνολικό ποσό έχουν απομείνει αδιάθετα πλέον των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζητάμε να μας απαντήσετε ποιο είναι το ακριβές υπόλοιπο του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, σε ποιο κωδικό του Υπουργείου Οικονομικών είναι εγγεγραμμένο και αν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στη κατανομή του.

Επιπλέον να τονίσω ότι τα δύο μαρτυρικά χωριά, η Αρτέμιδα και η Μάκιστος, επικοινωνούν μέσω ενός κατεστραμμένου οδικού δικτύου και θα πρέπει άμεσα να παραχωρηθούν πόροι για την αποκατάστασή του.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα θέσει άμεσα το θέμα, με κάθε τρόπο, στη κυβέρνηση προκειμένου να έχουμε επιτέλους μια επίσημη απάντηση.

Η διεκδίκησή μας για το σύνολο του εναπομείναντος ποσού είναι αυτονόητη.»        
Με πληροφορίες απο το: iliaweb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top