9 Μαΐ 2017
0 σχόλια

«Αναδασωτέα και εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ όποια έκταση καεί!»

«Αναδασωτέα και εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ όποια έκταση καεί»
Σαφές μήνυμα έστειλαν το δασαρχείο Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου προς κάθε κατεύθυνση

για την πρόκληση πυρκαγιάς σε γεωργικές εκτάσεις, επισημαίνοντας ότι όποιος αγρός καεί, αυτόματα κηρύσσεται αναδασωτέα και βγαίνει έξω από τον χάρτη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παύει η επιδότηση.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής, Γιάννης Πετρούτσος, η υπηρεσία έχει συνδεθεί με τα τερματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ και όταν ξεσπάσει πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή, είτε επέμβει η Πυροσβεστική είτε όχι, αμέσως ενημερώνεται για τον ιδιοκτήτη και του ασκείται ποινική δίωξη, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνει συνεργείο που καταγράφει τη ζημιά και κόβει αυτόματα τις χορηγούμενες επιδοτήσεις.

«Απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε αγρούς, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις κατόπιν αδείας της Πυροσβεστικής, για αυτό εφιστώ προσοχή στους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ.Πετρούτσος και πρόσθεσε ότι κάθε δήμος οφείλει να πράξει τα δέοντα βάσει νόμου για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών προέρχονται από αμέλεια και επισήμανε πως θα είναι κρίμα για κάποιον να απολέσει επιδότηση εξαιτίας μιας αβλεψίας ή απροσεξίας.

«Εκτάσεις που καίγονται κηρύσσονται αναδασωτέες και βγαίνουν από τις ωφέλιμες για επιδοτήσεις.

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, θα πρέπει να γίνει αντιλητπό ότι θα περιοριστούν οι βοσκήσιμες εκτάσεις.

Είναι κρίμα να χάνουμε εκτάσεις από αμέλεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λάττας,συμπληρώνονμτας ότι έχει γίνει –στο μέτρο του εφικτού- η απαραίτητη προετοιμασία για τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top