12 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Κρέστενα: Συνάντηση του Δήμαρχου με την Πυροσβεστική για την θερινή πυροπροστασία

Κρέστενα: Συνάντηση του Δήμαρχου με την Πυροσβεστική για θερινή πυροπροστασία
Όσο πλησιάζει η θερινή περίοδος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιά, ειδικά στην περιοχή της Ηλείας.


Γι’ αυτό το λόγο, οι δήμοι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την πρόληψη από τις πυρκαγιές.

Την Πέμπτη, ο Δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Γιάννη Πετρούτσο, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Σαμ. Μερτζιμεκιάν και άλλα στελέχη της Υπηρεσίας και μίλησαν για τα μέτρα πρόληψης από τις πυρκαγιές, όπως ο καθαρισμός του οδικού δικτύου και των δασών, για την ετοιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων και των ομάδων πυρασφάλειας κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, ώστε να είναι έτοιμος ο δήμος τους πιο κρίσιμους μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά είναι απαραίτητη και η συμβολή των πολιτών για την αποτελεσματικότητα της πρόληψης.

Τόνισε, μάλιστα, ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε χώρους υψηλού κινδύνου και ιστορικού πυρκαγιάς, όπως δασάκια, κατασκηνώσεις, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.

Τέλος, υπογράμμισε πως προκειμένου να προστατέψει τις ζωές και τα σπίτια των πολιτών, αν χρειαστεί, θα αναμειχθεί στον καθαρισμό επικίνδυνων σημείων στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, όπως στην διασταύρωση Κρεστένων, αψηφώντας την νομοθεσία.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top