27 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Δρόμος Πετράλωνα - Λυνίσταινα: Εγκατάλειψη στο δρόμο που οδηγεί στην Ανδρίτσαινα

Δρόμος Πετράλωνα - Λυνίσταινα: Εγκατάλειψη
Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ασφάλεια τουριστών.

Θεωρείται ως ο συνδετήριος δρόμος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Φιγαλείας με την Ανδρίτσαινα, δρόμος που εδώ και πολλά χρόνια είναι σαν να μην υπάρχει σε χάρτες δήμου και περιφέρειας.

Από το συγκεκριμένο δρόμο μετακινούνται καθημερινά οι κάτοικοι της ορεινής Λυνίσταινας από και προς την Ανδρίτσαινα ή τη Νέα Φιγαλεία και όχι μόνο.

Το Καλοκαίρι το συγκεκριμένο δρόμο ακολουθούν πολλοί επισκέπτες και τουρίστες είτε για την σύντομη διαδρομή του προς τη Νέα Φιγαλεία και την Ανδρίτσαινα είτε για την εντυπωσιακή του 'φυσική' διαδρομή μέσα σε βουνά και δάσος που θυμίζει οδικούς άξονες σε χώρες του εξωτερικού.

Εδώ και πολλά χρόνια ο δρόμος έχει αφεθεί στην τύχη του αφού δεν γίνεται ούτε η τυπική έστω και ετήσια συντήρησή του από τις αρμόδιες αρχές.

Διαγράμμιση σχεδόν ανύπαρκτη, πινακίδες κατεστραμμένες, χωρίς κιγκλιδώματα ασφαλείας, κλαριά και δέντρα βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα ή ακόμα και σε όλες τις στροφές(πέταλα) του δρόμου, ενώ όσο αφορά την εσωτερική οδοποιία της Λυνίσταινας μόνο λακούβες και κατεστραμμένο οδόστρωμα θα συναντήσει κανείς.

Πρόσφατα οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΠΔΕ τοποθέτησαν και πινακίδες στη Διασταύρωση Λυνίσταινας - Νέας Φιγαλείας - Επικουρίου Απόλλωνα οι οποίες ενημερώνουν τους επισκέπτες πως από τον συγκεκριμένο δρόμο, μπορείς κανείς να πάει στη Λυνίσταινα, στην Ανδρίτσαινα αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους όπως στο Κάστρο Κρεπακορέ!

Όμως καμία πινακίδα δεν προειδοποιεί πως ο δρόμος βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Οι Τοπικές Κοινότητες Πετραλώνων και Λυνίσταινας αλλά και οι εκεί σύλλογοι έχουν ενοχλήσει πολλές φορές τις αρμόδιες αρχές είτε στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είτε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ωστόσο κανείς δεν αντιδρά να ελέγξει έναν δρόμο που αποτελεί συνδετήριο της Νέας Φιγαλείας με την Ανδρίτσαινα.

Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top