10 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Προφυλακίστηκε η «διψασμένη ζητιάνα» της Ηλείας!

Προφυλακίστηκε η «διψασμένη ζητιάνα» της Ηλείας
Από ένα… πορτοφόλι με 40 ευρώ έμελλε να μπει τέλος στη δράση της «διψασμένης ζητιάνας»,

 η οποία είχε διαπράξει πάνω από δέκα κλοπές και διαρρήξεις στη ζώνη Πύργου-Ολυμπίας-Κρεστένων τα τελευταία δύο χρόνια και απασχολούσε έντονα τις αστυνομικές Αρχές της Ηλείας.

Η 53χρονη συνελήφθη –για τουλάχιστον 10η φορά σε δύο χρόνια- με τη διαδικασία του αυτοφώρου την περασμένη Παρασκευή στην Κρέστενα από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, λίγο μετά την κλοπή πορτοφολιού μιας ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 53χρονη είχε αναπτύξει μια συγκεκριμένη πρακτική στις κλοπές της.

Τα θύματά της ήταν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, τις οποίες προσέγγιζε με το πρόσχημα της ελεημοσύνης και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους.

Συνήθως ζητούσε νερό, ενώ κάποιες φορές και φαγητό, παριστάνοντας την κατατρεγμένη, και αποσπούσε διάφορες πληροφορίες για τη ζωή τους και τη γενικότερη κατάστασή τους.

Από ό,τι φαίνεται, είχε πειθώ, αφού τις περισσότερες φορές οι ανυποψίαστες γυναίκες προθυμοποιούνταν να βοηθήσουν και να προσφέρουν νερό και συζητούσαν με άνεση μαζί της.

Τότε, η 53χρονη έβρισκε την ευκαιρία να ψάξει και να αρπάξει χρήματα (συνήθως από το πορτοφόλι ή από συρτάρι) και να τραπεί σε φυγή.

Η 53χρονη έχει διαπράξει κλοπές τουλάχιστον άλλες πέντε φορές σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και στις τρεις συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προτελευταία της απόπειρα ήταν πριν από μερικούς μήνες στο Κάτω Σαμικό, όταν υποδύθηκε και πάλι τη… διψασμένη ζητιάνα και άρπαξε ξανά το πορτοφόλι μιας ηλικιωμένης, αλλά παγιδεύτηκε από περίοικους και συνελήφθη.

Από ο,τι φαίνεται, δεν έβαλε μυαλό, καθώς εις βάρος εκκρεμούν τουλάχιστον δέκα υποθέσεις κλοπής σε όλη την Ηλεία, με… έμφαση σε Πύργο, Ολυμπία και Κρέστενα!

Μετά τη σύλληψή της, οι αστυνομικοί του ΑΤ Κρεστένων διαβίβασαν στην Εισαγγελία όλες τις δικογραφίες, και μάλλον η έντονη παραβατικότητά της τα τελευταία δύο χρόνια οδήγησε Εισαγγελέα και Ανακριτή να αποφασίσουν την προφυλάκισή της.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

Δείτε επίσηςΓραίκα Ηλείας: Η δίψα της για λεφτά....την οδήγησε σε χειροπέδες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top