5/10/2017
0 σχόλια

Κόβουν χωρίς πλαφόν όλες τις συντάξεις

5/10/2017 09:00:00 μ.μ.
Κόβουν χωρίς πλαφόν όλες τις συντάξεις
Ακόμα και τις κατώτατες - Αντιδράσεις για το νέο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες

 - Καταργείται το ΕΚΑΣ το 2019 - Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα για επανυπολογισμό, έκδοση συντάξεων και επιδόματα

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς το 2019 στις συντάξεις ενός εκατ. σημερινών συνταξιούχων χωρίς να αναφέρεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο το πλαφόν της τάξης του 18%.

Αντίθετα το τελικό κείμενο απαιτεί να «δέσει» η κυβέρνηση τις μειώσεις στις συντάξεις με νομική γνωμοδότηση ώστε να μην τεθεί ζήτημα αντισυνταγματικότητας και παραβίασης του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Οι δανειστές επεμβαίνουν ακόμα και στη δημοσίευση της έκθεσης ΗΛΙΟΣ, ζητώντας την τακτική δημοσίευσή της αλλά και αλλαγές στο περιεχόμενό κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς .

Την ίδια ώρα, θέση μάχης παίρνουν και πάλι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ( γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι) διαμαρτυρόμενοι για το νέο «καπέλο» στις εισφορές που φθάνει έως 36% και θα δώσει τη χαριστική βολή στην επιβίωσή τους αλλά και στην οικονομία.

Κανείς δε μένει αυτή τη φορά στο απυρόβλητο. Το κείμενο της συμφωνίας δεν θέτει «πάτωμα προστασίας» για τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Ακόμα και η πολυπληθής κατηγορία των μεσαίων συνταξιούχων του ΙΚΑ (740 ευρώ) που δεν εμφανίζουν προσωπικές διαφορές στις κύριες συντάξεις θα υποστούν μεγάλες απώλειες από τις περικοπές στις επικουρικές.

Διάβασε περισσότερα στο: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top