2 Μαΐ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Αναβίωσε το έθιμο της Πρωτομαγιάς στην παραλία της Στροφυλιάς

Αναβίωσε το έθιμο της Πρωτομαγιάς στην παραλία της Στροφυλιάς
Το έθιμο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στην παραλία αναβίωσε χθες στις Ράχες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,
χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο νεοσύστατος πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Ραχών «Η Στροφυλιά».

Έτσι, από νωρίς το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου οργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί πολίτες από τις Ράχες αλλά και τις όμορες τοπικές κοινότητες, για να τιμήσουν την ημέρα.

Η εκδήλωση σημείωσε απρόσμενη επιτυχία και διήρκεσε όλη σχεδόν την ημέρα, καθώς ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έψησαν, έφαγαν, ήπιαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, θυμίζοντας τις παλαιότερες εποχές, όταν οι πρόγονοί τους γιόρταζαν αναλόγως την Πρωτομαγιά στην παραλία.
«Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, τιμώντας το παλαιό έθιμο των Ραχαίων που κατέβαιναν τέτοια μέρα στη θάλασσα.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου, καθώς όλοι το απόλαυσαν χορεύοντας και απολαμβάνοντας τα φαγητά με καλή διάθεση. Στόχος μας είναι να το κάνουμε κάθε χρόνο», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Βάσω Πρίνου.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Τρύφωνας Ζιάτας, επισήμανε την ανάγκη συλλογικότητας και αλληλεγγύης σε τέτοιες εποχές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης.

«Οι καιροί απαιτούν συλλογικότητα και συνεργασία ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε στον τόπο μας.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει ζωντανό και επιδίωξή μας είναι να αναπτυχθεί πνεύμα αλληλεγγύης μέσα από τις πρωτοβουλίες του συλλόγου», υπογράμμισε ο κ.Ζιάτας.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top