8 Μαΐ 2017
0 σχόλια

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός είναι ο ιός που χτυπάει τα Google Docs!

Αυτός είναι ο ιός που χτυπάει τα Google Docs!
H Google προσπαθεί να βρει τρόπο να προστατεύσει τους χρήστες της από μία νέα απάτη που έκανε την εμφάνιση της και “χτυπάει” τα Google Docs


Η απάτη κάνει την εμφάνισή της με μορφή email στο χρήστη από την υπηρεσία Google Docs.

Στο μήνυμα φαίνεται ότι κάποιος φίλος του, έχει στείλει ένα αρχεία Google Doc και για να το ανοίξει ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει πάνω στο link το οποίο αντί να τον μεταφέρει απευθείας στο αρχείο, του ζητάει συνδεθεί με το λογαριασμό που έχει στην υπηρεσία για να μπορέσει να δει το έγγραφο.

Αν ο χρήστης πατήσειΝα επιτρέπεται” στο κουτί με το ερώτημα που του εμφανίζεται για το αν η εφαρμογή αυτή μπορεί να έχει το δικαίωμα ανάγνωσης των email και επαφών του, τότε το κακόβουλο λογισμικό αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα του και στέλνει παρόμοια email σχεδόν σε όλες τις επαφές του χρήστη.

Όποιος κατά λάθος έχει πατήσει την επιλογήΝα επιτρέπεται” τότε καλό θα είναι να πάει στις ρυθμίσεις των εφαρμογών του λογαριασμού του στην Google και να αφαιρέσει την εφαρμογή με την ονομασία «Google Apps”.

Η Google από την πλευρά υποστηρίζει το πρόβλημα έχει λυθεί αλλά καλό θα είναι οι χρήστες να είναι προσεκτικοί με τις εφαρμογές που τους ζητάνε πρόσβαση στα δεδομένα τους.

makeleio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top