5/27/2017
0 σχόλια

«Μηνύματα από το σύμπαν» Σήμερα Σάββατο στον Πύργο - Τι είπε στο IONION FM ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

5/27/2017 01:01:00 μ.μ.
«Μηνύματα από το σύμπαν»  Σάββατο στον Πύργο - Τι είπε στο IONION FM ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Ο διακεκριμένος Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης το Σάββατο το βράδυ στον Πύργο.
Ο Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «μηνύματα από το σύμπαν» και κεντρικό ομιλητή τον Διονύση Σιμόπουλο.

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός με καταγωγή από τον Γρύλλο του δήμου Ανδρίτσαινας Κρέστενας, μίλησε στο IONION FM, και στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», για τα μηνύματα που δέχεται η γη από το σύμπαν. «Δεχόμαστε καθημερινά εκατομμύρια μηνύματα μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Τελευταία καταφέραμε να συλλάβουμε και τα βαρυτικά κύματα, τα οποία προβλέπονταν από την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, αλλά δεν μπορούσαμε να μετρήσουμε», ανέφερε ο διακεκριμένος αστροφυσικός.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σημασία του πειράματος του CERN, το οποίο όπως ανέφερε δίνει πληροφορίες για την γέννηση του σύμπαντος, εξομοιώνοντας καταστάσεις στο πρώτο τρισεκατομμυριοστό του πρώτου δευτερολέπτου από την αρχή του κόσμου.  

Για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν ζωντανά όντα μόνο πάνω στην Γη.

Ακούστε τι ανέφερε ο διακεκριμένος Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος στο IONION FM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top