30 Ιουν 2017
0 σχόλια

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας: Μια μεγάλη γιορτή για την ελληνική παράδοση

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γύρω από την τέχνη της παραδοσιακής οργανοποιίας.
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά Έλληνες Οργανοποιούς και το έργο τους, να παρακολουθήσετε ομιλίες & τεχνικές επιδείξεις ακαδημαϊκών και καταξιωμένων οργανοποιιών και να απολαύσετε μουσικές και ήχους Ελλάδας.

....γιατί όλα ξεκινούν από ένα κομμάτι ξύλο κι ένα όραμα! Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: - Έκθεση Παραδοσιακής Οργανοποιίας  - Ομιλίες οργανοποιών, μουσικών και ακαδημαϊκών  - Τεχνικές Επιδείξεις - Παιδικά εργαστήρια  - Μουσικά δρώμενα με τους Δημήτρη Μυστακίδη, Ross Daly,  Μαρίνα Δακανάλη, Ιωάννα Ρήγα, Νίκο Αγγελόπουλο,  Νίκο Τσαντάνη, Νίκο Μήλα & Rima Oud Duo

Επιμελητής της Έκθεσης: Χάρης Σαρρής – Εθνομουσικολόγος
Στην έκθεση συμμετέχουν με τα έργα τους 72 οργανοποιοί από όλη την Ελλάδα καθώς και φορείς όπως η «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΘΕΑ» με την ομάδα κατασκευής κρουστών, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ- Πειραματική Αρχαιομουσικολογία: Εκπαίδευση στην Ανακατασκευή και Χρήση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που πρώτη φορά λειτούργησε φέτος καθώς και οι φοιτητές του τμήματος  Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Παράλληλη συμμετοχή στην έκθεση έχουν με έργα τους εμπνευσμένα από το χώρο της παραδοσιακής οργανοποιίας ο Φωτογράφος Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης και η εικαστικός Καλλιόπη Κουκλινού.

Ωράριο Λειτουργίας:  Παρασκευή 30/6 έως Κυριακή 2/7 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" εκθεσιακό 1ου ορόφου & οδοιπορικό Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκηs Θησείο - Στάση Μετρό Κεραμεικόs

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και η λίστα εκθετών είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.lutheriefest.com

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top