6/06/2017
0 σχόλια

Παρατείνεται έως τις 27 Ιουλίου η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

6/06/2017 08:55:00 μ.μ.
Παρατείνεται η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες
Παρατείνεται έως τις 27 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες,
με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας,

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, έως τις 27 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, με αυτόν τον τρόπο δίνεται το χρονικό περιθώριο στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω μέσα:

· Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη

· Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη

· Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων).

Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέρει το υπουργείο.

Η 27η Ιουλίου είναι καταληκτική ημερομηνία τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού, λόγω της παραπάνω αναγκαιότητας.

Η παράταση δίνεται για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου, ώστε να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ.

Με την παράταση θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εργαλείου, που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση) εδώ και λίγες ημέρες, για την αίτηση πρόδηλου σφάλματος.

Πηγή: enikonomia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top