6/26/2017
0 σχόλια

Τα προϊόντα της Ηλείας σε όλο τον κόσμο

6/26/2017 10:00:00 μ.μ.
προϊόντα της Ηλείας σε όλο τον κόσμο
Τα προϊόντα της Ηλείας «ταξιδεύουν» σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, µε τις εξαγωγές, κυρίως φράουλας, καρπουζιού και πατάτας, να αφορούν το 60 µε 70 του τζίρου της εταιρείας

Το σημαντικό εργαλείο που διαθέτει ένας παραγωγός για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων του, δηλαδή τη λειτουργία ομάδας παραγωγών, επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Δημήτρης Τακτικός, ιδιοκτήτης μιας από τις δυναμικότερες εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και τυποποίησης φρούτων και λαχανικών στον Νομό Ηλείας.

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, αποτελεί η πεποίθηση ότι η συσπείρωση των παραγωγών σε ολιγάριθμες ομάδες βοηθά στην αντιμετώπιση από κοινού των προκλήσεων της αγοράς και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και της μείωσης του λειτουργικού τους κόστους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η υπό σύσταση ομάδα θα παράγει και θα εμπορεύεται φράουλες, καρπούζια και πατάτες.

Στο φουλ οι εξαγωγές

Ήδη, ο κ. Τακτικός θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης «Τακτικός ΑΕ», επένδυσε στην ελληνική γεωργία και κατάφερε να «ταξιδέψει» τα ελληνικά προϊόντα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως

την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Δανία, τη Σερβία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και τη Γερμανία, την Ουκρανία και τη Σαουδική Αραβία.

Οι εξαγωγές ––– κυρίως φράουλας, καρπουζιού και πατάτας– αφορούν το 60% με 70% του τζίρου της εταιρείας, η οποία έχει σημαντική παρουσία και στην εγχώρια αγορά.

Ιχνηλασιμότητα

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στον καλύτερο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό στον τομέα των γεωργικών προϊόντων, ενώ το σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό ελέγχει συνεχώς και προσεκτικά όλα τα στάδια παραγωγής.

Σε συνεχή συνεργασία με ένα δίκτυο παραγωγών – μελών, χρησιμοποιούνται κατάλληλα πιστοποιημένες πρώτες ύλες, σύμφωνα με το πρότυπο GLOBALG.A.P., για την παραγωγή ασφαλών γεωργικών προϊόντων, υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς παρασιτοκτόνα.

Παράλληλα, εφαρμόζεται ολοκληρωμένο σύστημα ανιχνευσιμότητας προϊόντων (ιχνηλασιμότητας) σε κάθε στάδιο παραγωγής, «από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι».

Η διανομή των προϊόντων γίνεται με ιδιωτικό στόλο φορτηγών, χρησιμοποιώντας επίσης τα οχήματα των συνεργατών για να καλύψουν τυχόν πρόσθετες ανάγκες μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Τακτικό, τα δυνατά σημεία της επιχείρησης είναι η ισχυρή συνεργασία που διατηρούν με τους προμηθευτές τους, η αξιοπιστία και η υψηλή ποιότητα που προσφέρεται στους πελάτες, η άριστη συσκευασία των προϊόντων και η εφαρμογή αυστηρών ποιοτικών ελέγχων.

Οι χώροι της επιχείρησης είναι κατανεμημένοι σε έκταση 20 στρεμμάτων, εκ των οποίων σε 3.000 τ.μ. καλύπτεται χώρος για τις ανάγκες του τμήματος συσκευασίας.

Κάθε περίοδος καλλιέργειας αρχίζει με την καλύτερη επιλογή σπόρων από θερμοκήπια στην Πελοπόννησο.

Εξετάζοντας τις διάφορες ποικιλίες φρούτων και λαχανικών, επιλέγονται εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε στιγμή με τις ανάγκες της αγοράς.

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά συλλέγονται στη βέλτιστη στιγμή της ωρίμανσης, από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, για να εγγυηθούν τη χαρακτηριστική ποιότητα και γεύση τους.

Στη συνέχεια, τα προϊόντα αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις συσκευασίας, όπου αρχίζει η με τα χέρια επεξεργασία και διαλογή των φρούτων, προκειμένου να συσκευαστούν.

Νικολέτα Τζώρτζη
Πηγή: ypaithros.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top