6/23/2017
0 σχόλια

Δύο νεκροί από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά

6/23/2017 11:36:00 π.μ.
πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά
Το ελικόπτερο κατέπεσε στον υδροβιότοπο του Σχινιά όπου ψέκαζε για τα κουνούπια.
Ενα άτομο διασώθηκε, δύο έχασαν τη ζωή τους.

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του ψεκαστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Σχινιά λίγη ώρα πριν από τις 10.

Στο  ψεκαστικό ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής  επέβαιναν τρία άτομα. Το ένα άτομο κατάφερε και απεγκλωβίστηκε, δύο όμως ανασύρθηκαν νεκροί.

Το ελικόπτερο εκτελούσε ψεκασμούς για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά.

Στην περιοχή έσπευσαν  από  την πρώτη στιγμή  27 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και άνδρες των ΕΜΑΚ.

Aστυνομία και Πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο. Ο χειριστής του ελικοπτέρου και άλλο ένα άτομο που εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του ελικοπτέρου στην βαλτώδη περιοχή ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους  και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρου Φιλίππου στο protothema: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τέλειωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία.

Τότε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Το ελικόπτερο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία που είχε σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: thetoc.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top