7 Ιουν 2017
0 σχόλια

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αυθεντική ολυμπιακή φλόγα, ΜΟΝΟ στην Αρχαία Ολυμπία..

Αυθεντική ολυμπιακή φλόγα, ΜΟΝΟ στην Αρχαία Ολυμπία..
Την έντονη αντίδραση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκάλεσε η Αφή της Φλόγας για το 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα γίνει στην Ουγγαρία.

Το Δ.Σ Αρχαίας Ολυμπίας καταδικάσε ομόφωνα την κίνηση αυτή ενώ προχώρησε και στην έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος:

ΘΕΜΑ: «Αφή Φλόγας για το 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31 Μαϊου 2017, συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της Αφής της Φλόγας για το 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα λάβει χώρα στην πόλη Gyor (Γκιόρ) της Ουγγαρίας. Η αφή που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη !!! είχε τίτλο «Λάμψε στο όνομα της ειρήνης».

Εν συνεχεία η Φλόγα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Ουγγαρία, όπου έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία εντός της χώρας η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων που είναι η 23 Ιουλίου 2017.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από εκτενή συζήτηση και εκτιμώντας το γεγονός ότι οι τελετές αυτές αντιγράφουν το αρχαιοελληνικό τελετουργικό που έχει καθιερωθεί για την αυθεντική ολυμπιακή φλόγα αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι διοργανωτές προσδίδουν σε αυτές χαρακτηριστικά ολυμπιακής φλόγας, δεν δημιουργεί απλά σύγχυση, αλλά εγκυμονεί τον κίνδυνο της αποδυνάμωσης και απαξίωσης του κύρους και του συμβολισμού των αυθεντικών ολυμπιακών συμβόλων.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Α. Την έκδοση Ψηφίσματος με το οποίο θα εκφράζεται η αντίθεση του στο γεγονός και θα επισημαίνεται η πάγια θέση του Δήμου ότι, δεν είναι δυνατόν θεσμοθετημένες Ολυμπιακές δράσεις, όπως είναι και τα Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νέων, να διεξάγονται υπό το φώς μιας οποιασδήποτε άλλης φλόγας. Γιατί αυτό αναιρεί το αξιακό και ηθικό υπόβαθρο των συγκεκριμένων αγώνων, έτσι όπως περιγράφεται στους ιδρυτικούς τους στόχους. Αναιρεί την Ολυμπία και το Ολυμπιακό Κίνημα, έτσι όπως το ονειρεύτηκαν ο Κουμπερντέν, ο Βικέλας, ο Κετσέας, ο Κάρλ Ντίμ και τόσοι άλλοι.

Β. Το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καθοριστούν οι πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να ληφθούν προς την Δ.Ο.Ε. και τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς Θεσμούς, ώστε αποτελεσματικά και το κενό αυτό να καλυφθεί.

Δ. Συγκροτεί Επιτροπή, η οποία θα προετοιμάσει τόσο το ψήφισμα, όσο και την συζήτηση του ειδικού συμβουλίου.

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top