13 Ιουν 2017
0 σχόλια

Αναγκαίες τροποποιήσεις για τους δασικούς χάρτες

τροποποιήσεις για τους δασικούς χάρτες
Αίτημα απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο ο Δ/ντης Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος

Σχετικά με τις βεβαιώσεις ΟΣΔΕ, τα προσωρινά παραχωρητήρια και τους δασωμένους αγρούς

Μια σειρά από τροποποιήσεις ζητάει από το αρμόδιο υπουργεία η Διεύθυνση Δασών Ηλείας, με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας των αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες στο Νομό.

Οι τροποποιήσεις αυτές αφορούν βεβαιώσεις του ΟΣΔΕ, τα προσωρινά παραχωρητήρια καθώς και τις καλλιέργειες στους δασωμένους αγρούς.
Αναλυτικότερα σε επιστολή  που απέστειλε ο Δ/ντης Δασών Ηλείας κ. Παν. Κορισιάνος προς  τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τα εξής  ζητήματα:

-Να δοθεί παραπέρα διευκρίνιση για  τη βεβαίωση του ΟΣΔΕ και ειδικότερα όσον αφορά τις αντιστοιχιζόμενες συντεταγμένες .

«Από την αντίρρηση όταν ο άλλος δηλώνει  ένα χωράφι, ένα κομμάτι μπορεί να είναι δασικό.

Για το δασικό θα κάνει αντίρρηση και θα κάνει εξαγορά. Άρα θα έχει διαφορετικές συντεταγμένες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας δείξει  ότι βεβαιώνεται στο ΟΣΔΕ, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει οικονομοτεχνική μελέτη.

Άρα θέλουμε μια διευκρίνιση παραπέρα» διευκρίνισε ο κ. Κορισιάνος στην «ΠΡΩΤΗ».

Προσωρινά παραχωρητήρια

-Εξάλλου ο Δ/ντης Δασών ζητάει  να δοθεί λύση για τα προσωρινά παραχωρητήρια,  διότι όπως τονίζει  πρόκειται για νόμιμες εκχερσώσεις οι οποίες  πρέπει να μπουν στη διαδικασία της εξαγοράς.

Ειδικότερα εκφράζει την ανάγκη να υπάρξει παράταση και νομοθετική ρύθμιση, για όσους δεν έκαναν τα παραχωρητήρια οριστικά.

-Επίσης σχετικά με τους δασωμένους αγρούς, ο κ. Κορισιάνος εκφράζει το αίτημα οι  κάτοχοι να μπορούν να τους καλλιεργήσουν, είτε πρόκειται για δάσος είτε για δασική έκταση.

«Εφόσον το 1945 ήταν χωράφι και οι ιδιοκτήτες του  το εγκατέλειψαν λόγω μετανάστευσης κλπ. και δασώθηκε, ο νόμος λέει  ότι εφόσον είναι δασική έκταση μπορεί να γίνει καλλιέργεια, ενώ αν είναι δάσος δεν μπορεί να γίνει γιατί αναγνωρίζεται ως ιδιωτικό .

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως  δεν έχει νόημα να πεις ένα κομμάτι 10 στρ ιδιωτικό δάσος. Για να έχει επιστημονικό και οικονομικό ενδιαφέρον ένα γεωτεμάχιο  μιλάμε για 1000 στρ και πάνω» τόνισε ο κ. Κορισιάνος.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως μετά την παράταση που δόθηκε πρόσφατα μέχρι τις 27 Ιουλίου για τους  δασικούς χάρτες,  μειώθηκε και το ενδιαφέρον  από τους κατόχους εκτάσεων στην Ηλεία προκειμένου να προσέλθουν για την υποβολή αντιρρήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού!

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top