7 Ιουν 2017
0 σχόλια

Επαρχία Ολυμπίας: Δρόμος δύο …ταχυτήτων!

 Δρόμος δύο …ταχυτήτων
Την ολοκλήρωση του άξονα Διάσελλα-Μπαρακίτικα, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής


Σημαντικές ατέλειες παρουσιάζει το νέο σύγχρονο οδικό δίκτυο

Σε αναμονή …διαρκείας βρίσκονται οι κάτοικοι στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Ολυμπίας, για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, ο  οποίος παρουσιάζει σημαντικές ατέλειες σε πολλά ακόμη σημεία του.

Όπως έχει αναφέρει η «ΠΡΩΤΗ», το  εν λόγω οδικό δίκτυο που ανακατασκευάζεται από το ύψος των Διασέλλων μέχρι τα Μπαρακίτικα, με την ολοκλήρωσή του  θα αποτελεί ένα σύγχρονο δρόμο που δεν έχει να ζηλέψει από αστικά κέντρα!

Ωστόσο ακόμη  απαιτεί πολλές εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί κα να παραδοθεί στην κυκλοφορία, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τα τέλη του προηγούμενου έτους…

Παρά το γεγονός πως ένα σημαντικό τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Κρέστενας – Μπαρακίτικων - Καλλιθέας –Ανδρίτσαινας έχει ολοκληρωθεί, εντούτοις υπάρχουν αρκετά ακόμη τμήματα που είτε απαιτούν διανοίξεις, είτε οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για τους διερχόμενους και κυρίως τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την περιοχή και περνούν  ανυποψίαστοι από το δρόμο!

Ταυτόχρονα σε κακή κατάσταση βρίσκεται η παλιά γέφυρα της Τσεμπερούλας, δίπλα από την οποία έγινε  υπερσύγχρονη  κατασκευή που όμως δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία, λόγω της μη σύνδεσής της με το δρόμο.

Πάντως για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, όπως είναι γνωστό  έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο προϋπολογισμός του έργου είχε εξαντληθεί στην κατασκευή του βασικού οδικού τμήματος.

Αυτό όμως που ζητούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι η επίσπευση των διαδικασιών για να τελειώσει το έργο, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις όσον αφορά την αποπεράτωσή του.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top