14 Ιουν 2017
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: Προσδοκούν… τουριστική ανάσταση!

Οι επαγγελματίες στην Ανδρίτσαινα παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή
Οι επαγγελματίες στην Ανδρίτσαινα παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή


Την αύξηση του τουρισμού  κατά τη θερινή περίοδο προσδοκούν οι επαγγελματίες  στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν όσον αφορά τις υποδομές, τις υπηρεσίες καθώς και την επάρκεια των  καταστημάτων φιλοξενίας των επισκεπτών.

Κάθε καλοκαίρι την ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, την οποία έχουν σαν τουριστικό προορισμό λόγω του Επικούρειου Απόλλωνα, της ιστορικής βιβλιοθήκης αλλά  και των υπόλοιπων  γραφικών αξιοθέατων που παρουσιάζει.

Ωστόσο λίγοι από αυτούς παραμένουν στο μέρος παραπάνω από μία ημέρα, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη των αναγκαίων υποδομών αλλά και υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετούνται (δωμάτια, εστίαση, ψυχαγωγία κλπ)!

Τελευταία σημαντική απώλεια ήταν η μοναδική τράπεζα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, η οποία πλέον λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, αφού παρά τις προσπάθειες που  έγιναν από τοπικούς φορείς και επαγγελματίες προς τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος, δεν υπήρξαν αποτελέσματα…

Ο περιορισμός λειτουργίας της τράπεζας Πειραιώς αποτελεί ένα  ακόμη οικονομικό πλήγμα για την περιοχή, αφού η ύπαρξη του ΑΤΜ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις λοιπές τραπεζικές υπηρεσίες.

Το οδικό δίκτυο

Ταυτόχρονα το κακό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα ο ημιτελής οδικός άξονας Κρεστένων-Ανδριτσαίνης, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δρόμος προς τον Επικούρειο, δυσχεραίνουν   ακόμη περισσότερο την πρόσβαση αλλά και παραμονή   των τουριστών στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους μέρος.

Κοντά στα παραπάνω μπορεί να προστεθεί και το κλείσιμο της ιστορικής βιβλιοθήκης τα Σαββατοκύριακα την τελευταία πενταετία, γεγονός που έχει αρνητική επίδραση στην προσέλκυση επισκεπτών.

Παρόλα αυτά και χάρις στις  μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, φέτος αναμένεται αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, τα δωμάτια των οποίων όμως ανέρχονται σε λίγες δεκάδες…

«Από πέρυσι παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων μέσω γραφείων, ιντερνέτ κ.α. σε ποσοστό 30%, το οποίο αναμένεται να ανέβει κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Αυτό οφείλεται στις συνεχείς ενέργειες των επαγγελματιών , ενώ κάτι ανάλογο  δεν μπορούμε να πούμε  πως γίνεται από τις προσπάθειες των αρμοδίων φορέων.

Αντίθετα η περιοχή μας επί σειρά ετών παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, με κορυφαίο την κακή κατάσταση των δρόμων» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο επικεφαλής του Εμπορικού Συλλόγου  Ανδρίτσαινας και επαγγελματίας στον τουριστικό κλάδο κ. Σάββας Αγγελόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top