6/27/2017
0 σχόλια

Στο Μαξίμου η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις αστοχίες Σκουρλέτη

6/27/2017 09:23:00 π.μ.
Στο Μαξίμου η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συναντηθούν στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.
Το Μαξίμου αναζητεί λύση μετά τις αστοχίες Σκουρλέτη.

Στο Μαξίμου παραπέμπεται η όποια λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά και τις αστοχίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συναντηθούν στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από τρία χρόνα απέκλειε το ενδεχόμενο να δοθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες. Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις είναι αποπινικτική.

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, που παραμένουν συσσωρευμένοι επί ημέρες στους δρόμους αποτελούν πλέον κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας τόνισε: «Με τον πρωθυπουργό έχουμε συναντηθεί σε πολύ δύσκολες εποχές στους δρόμους, θα καταλάβει την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν άσχημο το κλίμα. Πιστεύω θα βρεθεί μία καλή λύση. Πριν από τρία χρόνια, με δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος Ραγκουση, όπου δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πηγαίνουν σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα τον καταργήσει».

Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία μέχρι αύριο το πρωί οπότε θα εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους και εκτίμησε ότι όταν συμβεί αυτό τότε ο αριθμός των 2.500 κενών στην καθαριότητα ενδεχομένως να διπλασιαστεί.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αναθεωρήσουν τη στάση τους μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να καταργηθεί η διάταξη από τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση» που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους δήμους.

Ο υπουργός αποκάλεσε «σκληρή ιδεοληψία» τη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για εκχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας, ενώ χαρακτήρισε ως ατόπημα την ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Η τροπολογία δίνει περιθώριο στους Δήμους για αποστολή νέων οργανογραμμάτων έως τις 31 Ιουλίου και δυνατότητα απασχόλησης των υφιστάμενων συμβασιούχων καθαριότητας – που έληγαν οι συμβάσεις τους 7 Ιουνίου – σε συνιστώμενες ή κενές θέσεις μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ και το αργότερο έως

Στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης γίνεται λόγος για την ύπαρξη  ξαιρετικού λόγου δημόσιας Υγείας. Αυτό μάλιστα θα είναι και το επιχείρημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που θα έχει στις 10 το πρωί της Τρίτης με την ομποσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών είχε συναντηθεί και με την ΠΟΕ- ΟΤΑ αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη . Ο κ. Σκουρλέτης δηλωσε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι αναλαμβάνει και την ευθύνη για την συνταγματικότητα της ρύθμισης που κατέθεσε το βράδυ στη Βουλή με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη.

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία Σκουρλέτη 

Και η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία

Διάβασε αναλυτικότερα στο: thetoc.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top