7 Ιουν 2017
0 σχόλια

Επιχείρηση σε Ηλεία και Αττική εξάρθρωσε κύκλωμα ληστειών σε βάρος φορτηγατζήδων

Επιχείρηση σε Ηλεία και Αττική εξάρθρωσε κύκλωμα ληστειών σε φορτηγατζήδες
Συνελήφθησαν 6 άτομα – Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα


Με συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, που διενέργησε την προανάκριση, το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης,

κατάφερε η αστυνομία να εξαρθρώσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, σε βάρος οδηγών επαγγελματικών φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σε οικίες και εταιρείες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ύστερα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 31 Μαϊου και 1η Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Ηλείας, συνελήφθησαν 6 μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων συνεργών τους, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον, δύο γυναίκες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου ή σε βιομηχανικές περιοχές, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, για στάθμευση και διανυκτέρευση.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κουκούλες τύπου «fullface», πλαστικές μάσκες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τα θύματά τους, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ή μεταλλικών αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία «στόχους», χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, διέφευγαν σε καταυλισμό της Δυτικής Αττικής, όπου περιμετρικά αυτού εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

– το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ,

– πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM κινητής τηλεφωνίας, προερχόμενα από κλοπές,

– κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα και κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και αποξεσμένους τους αριθμούς της,

– Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,

– (19) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (35) γραμμαρίων περίπου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (29) περιπτώσεις, από τις οποίες, δώδεκα (12) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος οδηγών φορτηγών, (11) κλοπές οχημάτων, (3) κλοπές από οικίες-εταιρείες, (2) κλοπές από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και (1) απόπειρα κλοπής από όχημα.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμορία, ληστείες και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος ενός συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 1ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις.

Το διαβάσαμε απο τοpatrastimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top