6/08/2017
0 σχόλια

"Ναι μεν αλλά" από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τα ελικόπτερα

6/08/2017 12:03:00 μ.μ.
από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τα ελικόπτερα
Επαφές με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος,
ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση μετακίνησης των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, προς Κρήτη και Ελευσίνα.

Έλαβε την απάντηση ότι το ένα ελικόπτερο που θα μετακινηθεί στην Ελευσίνα θα καλύπτει και την Ηλεία σε περίπτωση φωτιάς, ενώ το δεύτερο που μετακινείται στην Κρήτη θα επιστρέψει στην Ηλεία στις 20 Ιουλίου, έωλος  ισχυρισμός, εφόσον η συγκεκριμένη περίοδος είναι στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε στο IONION FM, ότι μετά την απομάκρυνση των δύο αεροπλάνων πετζετέλ προς την Μεσσηνία και την τωρινή μετακίνηση των δύο ελικοπτέρων, η Ηλεία και η ευρύτερη περιοχή μένει απροστάτευτη από τις πυρκαγιές εν όψει καλοκαιριού. Το ανάγλυφο της περιοχής και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες δημιουργούν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο κ. Γεωργιόπουλος έκανε λόγο στο IONION FM, για ασυνεννοησία και συμπλήρωσε ότι σε επικοινωνία με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, του δήλωσε ότι πιέζει να ανακληθεί η απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος βουλευτής, φέρεται να δήλωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Χάρδα, ότι δεν τον ενδιαφέρει η απόφαση. ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση της Πολιτείας να απομακρύνει το μοναδικό πυροσβεστικό ελικόπτερο άμεσης επέμβασης που διαθέτει ο Νομός Ηλείας και το οποίο καλύπτει το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, την Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Το ελικόπτερο –τύπου Έρικσον– εδρεύει εδώ και 18 χρόνια στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες πυρόσβεσης.

Στη νέα απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών γίνεται λόγος για μετακίνησή του στην Κρήτη έως τις 20 Ιουλίου 2017, όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και από το πρόσφατο παρελθόν «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», αφού ότι φεύγει από την περιοχή μας ουδέποτε επιστρέφει.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι τη μοναδική φορά που έλειψε από την βάση του το συγκεκριμένο ελικόπτερο, ήταν το καλοκαίρι του 2007 και τότε με ανάλογη απόφαση για προσωρινή μετακίνησή του.

Όπως όλοι θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2007 είχαμε τις τραγικές συνέπειες των φονικών πυρκαγιών με τους δεκάδες νεκρούς, που συγκλόνισαν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.  

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην υποστούμε και πάλι τις καταστροφικές συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, καλούμε:

Τους βουλευτές του νομού και όλης της γεωγραφικής περιφέρειας που καλύπτει το πυροσβεστικό ελικόπτερο, να πάρουν σαφή θέση επί του θέματος της προσωρινής μετακίνησης, εκφράζοντας και αυτοί την έντονη διαμαρτυρία τους.

Τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους των αναπτυξιακών, κοινωνικών και λοιπών φορέων να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου το ελικόπτερο να μην λείψει ούτε μια μέρα από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Όλους μας μαζί να συμβάλλουμε στην περαιτέρω θωράκιση του νομού μας σε επίπεδο πυροσβεστικής κάλυψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, διότι οι ελλείψεις στην περιοχή τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υποδομές είναι μεγάλες.

Δεν νοείται ο Νομός που παραμένει εδώ και χρόνια στις τελευταίες θέσεις σε ανάπτυξη ανάμεσα στο σύνολο των νομών της χώρας, να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως «πληβείος».  Δεν πάει άλλο η υποβάθμιση, ούτε και η κατρακύλα!

Ακούστε τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στο IONION FM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top