6/28/2017
0 σχόλια

Ηλεία: Ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία

6/28/2017 12:22:00 μ.μ.
Ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία
Στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και στη Μανωλάδα-Μετά και το νέο κρούσμα που εμφανίστηκε στην Ηλεία


Ενημέρωση για την ελονοσία, με αφορμή και το νέο κρούσμα που εμφανίστηκε στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε χθες από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μανωλάδα αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας.

Η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Μαρία Τσερώνη, παρουσία και της ιατρού της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφίας Συμεωνίδου, ενημέρωσε για την ελονοσία, πως μεταδίδεται, πως μπορούμε να προφυλαχθούμε αλλά και για τα συμπτώματα της ελονοσίας και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί κλινικά.

Επιπλέον, έδωσε οδηγίες και βασικές κατευθύνσεις στο προσωπικό των νοσοκομείων για τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης των περιστατικών.

Η ελονοσία είναι αρρώστια που μεταδίδεται από τα κουνούπια με βασικό σύμπτωμα τον πυρετό, ιδρώτα, πόνο στο σώμα και στα κόκκαλα (σα γρίπη).

Επίσης μπορεί να εμφανίσει πόνο στο κεφάλι, εμετό ή διάρροια.

Οι πολίτες μπορούν να προστατευτούν με ρούχα φαρδιά (μακριά μανίκια και φαρδιά παντελόνια), με κουνουπιέρα στον ύπνο, σήτες στις πόρτες και τα παράθυρα, αεροζόλ στον αέρα, σπιράλ (φιδάκια), ταμπλέτες ή άλλες συσκευές που διώχνουν τα κουνούπια, ειδική λοσιόν για τα κουνούπια (εντομοαπωθητικά).

Πηγή: proini.news

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top