30 Ιουλ 2017
0 σχόλια

13 Αυγούστου: Διεξαγωγή 8ου Επικούρειου δρόμου

Διεξαγωγή 8ου Επικούρειου δρόμου 13 Αυγούστου
Ο Επικούριος Δρόμος, είναι ένας Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό όρος, των Φιγαλέων, το Κωτύλιο – έως την Αειφόρο, Αρχαία Κρήνη, Στην Αρχαία Φιγαλεία).


8ος  Επικούριος Δρόμος                                                                                                    
«ΙΑΘΗΜΕΝ» Πρόσκλησης  συμμετοχής

Αγαπητές φίλες  και Φίλοι  Δρομείς και Συνεργάτες Συνεπείς στο καθήκον και με μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνουμε, ευρισκόμεθα, στην ευχάριστη θέση, για ΟΓΔΟΗ συνεχή χρονιά,  να σας

Προσκαλέσουμε στον 8ο Επικούριο  Δρόμο, ο οποίος θα διεξαχθεί την  Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017, ως Εξής:

Σύνοψη  Εκδήλωσης Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή  13  Αυγούστου  2017

Ώρα έναρξης:  8:30 πμ Χώρος έναρξης : Προαύλιος  Χώρος  του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα,

Στις Βάσσες Φιγαλείας  (Κοτύλιο όρος), στα 1150 μέτρα υψόμετρο Τερματισμός: Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας –υψόμετρο 450 μέτρα, περίπου Απόσταση: 14 χιλιόμετρα Διαδρομή:

Το ήμισυ κατηφορικό, το υπόλοιπο εναλλασσόμενο με μικρή ανηφόρα και ομαλότητα, το σύνολο με άσφαλτο

Συμμετοχή:  1 8 ετών και άνω, με προσκόμιση δελτίου ή Ιατρικής βεβαίωσης, ή με Προσωπική Δήλωση. Καταληκτική Ημερομηνία Δήλωσης συμμετοχής η Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Όλοι οι Δρομείς θα συμμετάσχουν με Προσωπική τους Ευθύνη Κύπελλα Μετάλλια Έπαινοι Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι σε όλους.

Θα απονεμηθούν κύπελλα. Στους τρείς πρώτους  Αθλητές της Γενικής κατηγορίας ανδρών και τις τρεις Πρώτες αθλήτριες γυναικών

Θα δοθεί επίσης κύπελλο στον Πρεσβύτερο άνδρα και γυναίκα, που θα τερματίσει.

Συμβολικό κόστος συμμετοχής :  5 ευρώ που θα καταβληθεί,  πριν την παραλαβή αριθμού

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα  για την διευκόλυνση και βοήθεια των δρομέων.

Θα προσφερθεί επίσης ελαφρύ  γεύμα

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την 3α Αυγούστου  2017 στο Email theoharisdio@hol.gr ή τηλεφωνικά στους: Θεοχάρη Διονύσιο: 6947835223  Κανελλόπουλο Γεώργιος:6972278868 Ζάγκο Θεόδωρο : 6974589616 Σταθοπούλου Κατερίνα: 69322709767 δίδοντας τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο Σύλλογος- Φορέας ή ανεξάρτητος Φύλο Έτος Γέννησης Τηλέφωνα-στοιχεία επικοινωνίας  Πληροφορίες και άλλα  Δεδομένα του Αγώνα

Ο Επικούριος Δρόμος, είναι ένας Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό όρος, των Φιγαλέων, το Κωτύλιο – έως την Αειφόρο, Αρχαία Κρήνη, Στην Αρχαία Φιγαλεία).

Η Διοργάνωση  του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, άρχισε  στις 13 Αυγούστου του 2010 και έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία.        

Μεγάλο μέρος  της  διαδρομής του  Επικουρίου Δρόμου, συμπίπτει με εκείνη  της «Ιεράς Οδού»,των Φιγαλέων- (Από την Πόλη της Φιγαλείας έως τον  Ιερό Χώρο των Βασών, όπου μετέβαιναν στον  Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, και τους άλλους εκεί ναούς,  για λατρευτικούς  λόγους,), διέρχεται δε, μέσα ή δίπλα,  από τα γραφικά Φιγαλικά  Χωριά- Καστρούγκαινας, Δραγωγίου, Πλατιάς, Περιβολίων, Στομίου  και Φιγαλίας.                                                                                                    

Αλήθεια είναι,  σαν βρεθείς, το Αυγουστιάτικο Πρωινό, δίπλα από τον κάλλιστο Ναό, όταν οι πρώτες ακτίνες του ηλίου εισέλθουν και φωτίσουν, το πρώτο κορινθιακού τύπου,  λατρευτικό από τους Αρκάδες Φιγαλείς, κιονόκρανο, μαγεύεσαι και ένα ρίγος διαπερνάει το Σώμα σου.            

Τα Μάτια δε δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν την  μαγευτική θέα, που ανεμπόδιστα, απλώνεται  προς  το Ιερό Λύκαιον όρος, τα Νόμια,  το Τετράγιον, το Ελάιον, τον Μεσσηνιακό κάμπο και το γεμάτο νοσταλγίες, μύθους και θρύλου,  Ιόνιο Πέλαγος.

Όταν δε πλησιάζεις  στην «Πολη», το  μουρμουρητό, της Θεοτρόφου Νέδας, συνοδευόμενο από την μελωδία των τζιτζικιών, στέλνει αβίαστα  την φαντασία σου, σε άλλες, πολύ πιο ρομαντικές και  ένδοξες  εποχές.

Με σεβασμό  και αγάπη λοιπόν αφενός στον Ιερό και ιστορικό Αυτόν Τόπο, με την πλούσια πολιτιστική και αθλητική παράδοση, αλλά και στον  αγνό κόσμο του Αθλητισμού και του Πνεύματος, που  αποτελούν  πλέον στέρεη βάση,   για την επιτυχία των διοργανώσεων του Επικουρίου Δρόμου,  θα  είμαστε  ευτυχείς  να σας  δούμε και φέτος, Δρομείς και φίλους  στον 8ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ,

Διοργανωτές:

Η  Επιτροπή Διοργάνωσης του  Επικουρίου Δρόμου, Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου, σε συνεργασία με τις Δημοτικές  Αρχές, την Ομάδα Διάσωσης  Φιγαλείας, τους τοπικούς Φορείς, την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, καθώς  και την ευγενική υποστήριξη του, εις  Αθήνας εδρεύοντος, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων  Φιγαλέων, (Ζουρτσάνων)

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές θα λάβουν τα απαραίτητα μετρά για την διευκόλυνση και βοήθεια των δρομέων,  τόσο  και για τη μεταφορά τους στον τόπο εκκίνησης, όσο και για την προσφορά ελαφριού γεύματος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι,  με τη συμμετοχή και βοήθεια σας, αλλά και με την αξιοποίηση στον προγραμματισμό των εμπειριών των προηγουμένων διοργανώσεων, ο 8ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία και θα εδραιωθεί ως θεσμός Πανελλήνιου κύρους, στα αθλητικά δρώμενα, της Χώρας,  που τόσο μεγάλη  ανάγκη τα έχουν και τα δικαιούνται οι Ιστορικοί τούτοι Τόποι.    

Παράλληλα Πολιτιστικά Δρώμενα -Ιστορικό- Συμβολισμοί Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών –, συνδιοργανώνουν με τους  Τοπικούς Φορείς και  την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, για 26 Συναπτά έτη, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, στα Φιγαλικά Χωριά και τον Επικούριο Απόλλωνα, τα επονομαζόμενα ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Οι Διοργανωτές εμπνεύστηκαν, από την βαθειά πίστη  των Φιγαλέων, ότι η ίαση  των από τον Φοβερό λοιμό, που είχε ενσκήψει, στην πόλη, στα μέσα του 5ου Αιώνα πχ, οφειλόταν    στον Θεό  Απόλλωνα, προς τιμήν του οποίου, ανήγειραν και  αφιέρωσαν τον Κάλλιστο  Ναό, στις Βάσσες, όπου κατέφυγαν και δεν τους  «ακολούθησε» ο προαναφερθείς  Λοιμός.

Του έδωσαν δε το προσωνύμιο Επικούριος, δηλαδή Αρωγός

Η Διοργάνωση γίνεται σε ανάμνηση και συμβολίζει, την επιστροφή των Φιγαλέων στην Πόλη, από το Κωτύλιο, οι δε Δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», συμβολίζουν τους νέους, Φιγαλείς, που σίγουρα  θα προπορεύθηκαν, με ενθουσιασμό,  για να φέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα περί ίασης  των, από τον θανατηφόρο λοιμό.

Γι αυτό άλλωστε και το ο επιφώνημα των αθλητών.

Είναι το Χαρμόσυνο  ΙΑΘΗΜΕΝ

Πέραν όμως  των συμβολισμών  και των πολύ σημαντικών, για έναν τέτοιο αγώνα συνθηκών, οι διοργανωτές   κάνουν ότι είναι δυνατόν για  να συμβάλουν στην επιτυχία και καθιέρωση του  Επικουρίου Δρόμου.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Με τιμή Για την Επιτροπή Διοργάνωσης Διονύσιος Θεοχάρης Πρόεδρος  

Προς:  Κατάσταση Αποδεκτών                                                                                  
Ημερομηνία:  28 Ιουνίου 2017

Θέμα: Διοργάνωση 8ου  Επικουρίου Δρόμου

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι, Θα  σας  παρακαλούσαμε  να  δημοσιεύσετε    την συνημμένη  ανακοίνωση Πρόσκληση,  για τον 8ο Επικούριο Δρόμο,

Ο αγώνας  θα διεξαχθεί στις  13  Αυγούστου,  ημέρα  Σάββατο, όπως  λεπτομερώς αναφέρεται  στο συνημμένο Πρόγραμμα

Ευχαριστούμε  για ακόμα μια φορά ,  για την ουσιαστική συμβολή σας στην προβολή του αθλητικού-πολιτιστικού  αυτού δρώμενου, πολύ, σημαντικού για τα Ιστορικά, αλλά εγκαταλελειμμένα  Μέρη  μας.

Με τιμή, Διονύσιος Θεοχάρης
Πρόεδρος Επιτροπής  Διοργάνωσης Επικουρίου Δρόμου

Σημειώνεται ότι, τυχόν ανακοινώσεις  για το  ίδιο Θέμα , εκτός  από την  Επιτροπή  διοργάνωσης, δεν ισχύουν
Φωτο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


Πηγή: drt915.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top