11 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες για πάνω από 6 ώρες μεταξύ Δραγωγίου Ανδρίτσαινας και Περιβολίων Φιγαλείας

Μάχη με τις φλόγες για πάνω από 6 ώρες μεταξύ Δραγωγίου Ανδρίτσαινας και Περιβολίων Φιγαλείας
Δύσκολη βραδινή πυρκαγιά σε δάσος έθεσε σε συναγερμό το Νομό Ηλείας.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο από όλη την Ηλεία αλλά και την Αχαία (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Συναγερμός σήμανε χτες βράδυ λίγο πριν τις 11 όταν ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μίλτος Γεωργακόπουλος για πυρκαγιά σε δάσος μεταξύ Δραγωγίου Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Περιβολίων Δ.Ε Φιγαλείας.

Η φωτιά είχε επεκταθεί σε χαμηλή βλάστηση χωρίς να έχει πάρει ωστόσο μεγάλες διαστάσεις λόγο της άπνοιας στη περιοχή.

Αμέσως πρώτοι στο σημείο έσπευσαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας με 2 οχήματα ενώ δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν οχήματα σχεδόν από όλη την Ηλεία.

Το μακρινό της απόστασης δε πτόησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έφθαναν στο σημείο από διάφορα μέρη της Ηλείας όπως Κρέστενα, Ολυμπία, Πύργος, Λεχαινά, Αμαλιάδα ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασαν και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Το συντονισμό είχε ο Διοικητής της Π.Υ Πύργου Πύραρχος κ.Πετρούτσος ενώ στο σημείο έφθασε και ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 80στρ δασικής έκτασης ενώ στο σημείο παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα 4 οχήματα με 8 άτομα για παν ενδεχόμενο.

Όσο αφορά την κατάσβεση επιχείρησαν 15 οχήματα με 30 άνδρες, 2 πεζοπόρα ΕΜΑΚ από τη Πάτρα, οχήματα Πολιτικής Προστασίας των περιοχών Ανδρίτσαινας, Φιγαλείας και Κρέστενας με 6 εθελοντές

ενώ σημαντική η βοήθεια 4άρων φορτηγών βαρέως τύπου μεταφοράς νερού από την Καλλιθέα, την Ανδρίτσαινα και τον Πύργο (ΠΔΕ) με συνολική χωρητικότητα που ξεπερνούσε τους 50 τόνους νερό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ ενώ τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6 το πρωί.




Θάνος Χουλιάρας - Δείτε το σχετικό βίντεο στο: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top