27 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Χτύπημα εμπρηστών στο Σμίλα - Απειλητικό μήνυμα στον τοίχο του σχολείου

Ηλεία: Χτύπημα εμπρηστών στο Σμίλα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για να μην κινδυνέψει το χωριό


Ένα απειλητικό μήνυμα στον τοίχο του παλιού σχολείου Σμίλα το οποίο «συνοδεύτηκε» και από φωτιά η οποίο ξέσπασε μερικές ώρες αργότερα στην περιοχή ήταν αρκετό για να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι.

Χθες λίγο μετά τις 2:30 μετά το μεσημέρι, στο ύψος της υδατοδεξαμενής μεταξύ Σμίλα και Στρεφίου ξέσπασε φωτιά.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο υδροφόρες των δήμων και μία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμε και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά ζητήθηκαν ενισχύσεις από αέρος, καθώς η φωτιά επείχε μόλις μια «ανάσα» από τον οικιστικό ιστό, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο, για τον συντονισμό των δυνάμεων βρέθηκε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου – Πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος.

Από την φωτιά κάηκε ένα (1) στρέμμα δασικής έκτασης και 0,5 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Αυτό ωστόσο που εξετάζει τόσο η υποδιεύθυνση ασφαλείας Πύργου όσο και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι το απειλητικό μήνυμα το οποία άγνωστοι έγραψαν στον τοίχο του σχολείου και αναφέρει: « Είστε όλοι σας ρουφιάνοι!! Φωτιά στο κολοχώρι σας!!».

Σύμφωνα με τους κατοίκους το συγκεκριμένο μήνυμα δεν υπήρχε την προηγούμενη μέρα και όπως όλα δείχνουν ο άγνωστος δράστης επέλεξε τις νυχτερινές ώρες για να αφήσει το δικό του μήνυμα στους κατοίκους του χωριού κάνοντας μάλιστα την απειλή του πράξη μερικές ώρες αργότερα.

Οι δράστες της νοσηρής αυτής πράξης αναζητούνται από τις Αρχές.


Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top